Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σήμερα η επιλογή του διαδόχου του Αμβρόσιου – Ο Ιερώνυμος Κάρμας ο επικρατέστερος

Σήμερα η επιλογή του διαδόχου του Αμβρόσ...

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου η χειροτονία του

Σήμερα «κληρώνει» στη διάρκεια της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας για τον διάδοχο του Αμβρόσιου, στη θέση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας,  από την οποία αποχώρησε τον Σεπτέμβριο. Όπως έχει ανακοινωθεί «την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, ώρα 9:00, θα αναγνωσθούν και θα επικυρωθούν τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας. Στη συνέχεια η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην πλήρωση των κενών Ιερών Μητροπόλεων Φθιώτιδος, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου και κενών θέσεων Βοηθών Επισκόπων. Τέλος, θα προβεί στην ψήφιση Κανονισμών και θα ασχοληθεί με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα».

Επικρατέστερος να εκλεγεί ως νέος όπως εδώ και καιρό ακούγεται, είναι ο νυν Α΄Γραμματέας & πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (εξελέγη τον περασμένο Μάρτιο) ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Κάρμας.

Ο αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος είναι Ηγούμενος της ιστορικής ιεράς Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου (Παναγίας Μεγαλαιοσπηλαιώτισσας) Καλαβρύτων, ενώ υπηρετεί στην Ιερά Σύνοδο πάνω από 19 ολόκληρα χρόνια. Ο αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος υπήρξε από τους βασικούς συντελεστές  στην εκ βάθρων ανακαίνιση της Μονής Μεγάλου Σπηλαίου που κάθε χρόνο δέχεται χιλιάδες επισκέπτες όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, όπως από την Ρωσία.

Μάλιστα θεωρείται πως η θέση του Α' Γραμματέα (αρχιγραμματέα) αποτελεί πρόκριμα για έναν ιερωμένο προκειμένου να γίνει Μητροπολίτης. Ο νυν Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, είχε υπηρετήσει από το 1993 στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ως κωδικογράφος και εν συνεχεία ως γραμματέας των Συνοδικών Επιτροπών Τύπου και Μοναχικού Βίου.

Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη θα γίνει την Κυριακή 13 Οκτωβρίου και μάλιστα η Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας μισθώνει λεωφορείο για τη μετάβαση, όπως ανακοίνωσε.

Την Κυριακή, 13η Οκτωβρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, θα τελεστεί η χειροτονία τού νέου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, αναφέρει  η ανακοίνωση της Μητρόπολη η οποία συνεχίζει:

"Προς τούτο, το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου ανακοινώνει πως θα μισθώσει λεωφορείο για την μετάβαση όσων εκ των ευσεβών χριστιανών τής πόλεως επιθυμούν να παραστούν στην τελετή χειροτονίας του νέου Ποιμενάρχη της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον Καθεδρικό Ναό ή στον κ. Βασίλειο Κορομπίλη (τηλ.: 6974 070977) μέχρι και το απόγευμα της Παρασκευής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας".

Τιμή κατ' άτομο 10 ευρώ.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις