Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Τα ποιητικά πορτραίτα του Γιάννη Ψυχοπαίδη στο εντυπωσιακό Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

Τα ποιητικά πορτραίτα του Γιάννη Ψυχοπαί...

Η αναδρομική έκθεση του εκλεκτού δημιουργού εγκαινιάστηκε στις 9 Οκτωβρίου 2019 και θα συνεχιστεί έως τις 12/1/2020

Η μεγάλη αναδρομική έκθεση του εκλεκτού εικαστικού δημιουργού Γιάννη Ψυχοπαίδη, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην Αθήνα με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ποιητικά» αποτελεί έναν ζωντανό διάλογο του ζωγράφου με σπουδαίες μορφές της ποιητικής τέχνης.

«Η ροή της ποίησης και αυτή της ζωγραφικής είναι σαν δύο ανυπότακτα ποτάμια που τρέχουν παράλληλα…Όταν η ζωγραφική συνομιλεί με την ποίηση, δεν υποτάσσεται σ’ αυτήν. Διατρέχει μαζί μ’ αυτήν και παράλληλα μ’ αυτήν σε διαφορετικές διαδρομές έναν κοινό εκφραστικό τόπο με κοινούς στόχους, έχοντας το βλέμμα στραμμένο η μία στην άλλη».

Έτσι περιγράφει την μαγική σχέση της ποίησης με την ζωγραφική ο Γιάννης Ψυχοπαίδης έργα του οποίου παρουσιάζονται, από το απόγευμα της Τετάρτης 9/10/2019, στο εντυπωσιακό Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να τα δει και να τα θαυμάσει έως τις 12 Ιανουαρίου 2020.

Η μεγάλη αναδρομική έκθεση, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ποιητικά» αποτελεί, επί της ουσίας έναν ζωντανό διάλογο του ζωγράφου με σπουδαίες μορφές της ποιητικής τέχνης, όπως αναφέρει το ethnos.gr. ο Ελύτης, ο Ρίτσος, ο Σεφέρης, ο Εμπειρίκος, ο Παλαμάς, ο Καρυωτάκης αλλά και ο Σαχτούρης, η Κική Δημουλά, ο Κοντός κι ο Φωστιέρης, όλοι εκεί μαζεμένοι, με τις μορφές του αποτυπωμένες από τα πινέλα του καλλιτέχνη, έτσι όπως ο ίδιος τους έχει φυλαγμένους μέσα στην ψυχή του.

Η σχέση άλλωστε του Γιάννη Ψυχοπαίδη με την ποίηση είναι βαθιά, ουσιαστική, αληθινή και αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι που συνολικού έργου του. Η έκθεση, η οποία πραγματοποιείται με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, εκτός από τα εντυπωσιακά πορτραίτα ποιητών, περιλαμβάνει επίσης χαρακτικά, ακουαρέλες και ελαιογραφίες τα οποία είναι χωρισμένα σε 22 διαφορετικές ενότητες συνδετικός άξονας ανάμεσα στους οποίες είναι η ποίηση.

Η έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη, «Ποιητικά» λειτουργεί καθημερινά 09.00 - 22.00 έως τις 12 Ιανουαρίου 2020 στο αίθριο του 4ου ορόφου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

*Ο Γιάννης Ψυχοπαίδης διατηρεί στενή σχέση με την Πάτρα. Είναι μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας ενώ επισκέπεται την πόλη συχνά καθώς έχει σπίτι στο Ρίο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture