Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Σφυροκόπημα" της αντιπολίτευσης κατά Πελετίδη για τα αποθεματικά του Δήμου

"Σφυροκόπημα" της αντιπολίτευσ...

Δεν έλειψαν οι εντάσεις

23:15 Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας η οποία χαρακτηρίστηκε από την αλλαγή στάση της παράταξης Πελετίδη ως προς τα ταμειακά αποθέματα, ζήτημα για το οποίο δέχθηκε το «σφυροκόπημα» εκ μέρους της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr η ένταση προκλήθηκε λόγω της αλλαγής πλεύσης της δημοτικής Αρχής Πελετίδη η οποία έφερε προς ψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση για μεταφορά των αποθεματικών του Δήμου στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας τα Ελλάδας κατ’ εντολή της κυβέρνησης.

Θυμίζουμε ότι κατά το παρελθόν ο κ. Πελετίδης είχε αρνηθεί να το πράξει και η μεταστροφή του, επέφερε την επίθεση από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Μάλιστα ο Νίκος Τζανάκος κάλεσε τον Δήμαρχο να παραδεχθεί ανοικτά ότι θα μεταφέρει τα αποθεματικά του Δήμου επειδή φοβάται τη νομική δίωξη και την καθαίρεσή του. Τελικά η εισήγηση ψηφίστηκε εκτός από την παράταξη Πελετίδη και από τις παρατάξεις Ρώρου και Ψωμά.

Τελικά δεν συζητήθηκαν η Πατρών-Πύργου και η υπογειοποίηση του τρένου μέχρι την Πάτρα.

22:30 Συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας. Τελικά τα θέματα της Πατρών-Πύργου και της υπογειοποίησης του τρένου που ήταν στην ημερήσια διάταξη δεν θα συζητηθούν απόψε αλλά πάνε για την επόμενη Τετάρτη. 

16:15 Η χάραξη της νέας εθνικής οδού Πατρών – Πύργου και η υπογειοποίηση του τρένου από Ρίο μέχρι Πάτρα, απασχολούν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Και στα δύο σημαντικά θέματα, εισηγητής είναι ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Η δημοτική Αρχή θα θέσει προς διεκδίκηση την οικονομική συμβολή του Δήμου «στον δικαστικό αγώνα, εάν χρειαστεί, για αποτροπή της λύσης που προωθείται» και τάσσεται υπέρ της δημιουργίας μετώπου με το Δήμο Δυτικής Αχαΐας, τους φορείς της περιοχής και τους Δήμους της Ηλείας για «να προχωρήσει η κατασκευή του έργου με τρόπο που διασφαλίζει τα συμφέροντα όλων».

Κατά συνέπεια, η δημοτική αρχή αναμένεται να ζητήσει από το Σώμα να επαναβεβαιώσει την προηγούμενη θέση του και να ζητήσει και από τη νέα κυβέρνηση «να κάνει αποδεκτό το αίτημα της νότιας χάραξης , να αναζητηθούν οι προμελέτες που έχουν συνταχθεί στο υπουργείο, να επικαιροποιηθούν και να γίνει οριστική μελέτη». Επίσης, θα ζητήσει να στηρίξουν το αίτημα για να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των απαλλοτριώσεων.

Για το ζήτημα του τρένου, η δημοτική Αρχή ζητά να τηρηθεί η δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης για πλήρη υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής. Μάλιστα, απορρίπτει το επιχείρημα σύμφωνα με το οποίο η υπογειοποίηση αυξάνει υπερβολικά το κόστος του έργου καθώς απαιτούνται επιπλέον 130 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο για ένα τέτοιο έργο, μπορεί να βρεθεί, σύμφωνα με τον Δήμο Πατρέων.

Αν τελικά η κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει στην κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο μέχρι το νέο λιμάνι της Πάτρας χωρίς υπογειοποίηση, τότε όπως αναφέρουν στελέχη της δημοτικής Αρχής δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει ούτε ένα μέτρο έργου, καθώς ο Δήμος Πατρέων και οι κάτοικοι της περιοχής δεν θα το επιτρέψουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, έχει χαρακτηρίσει το έργο της υπογειοποίησης ως «Φαραωνικό» και εμφανίστηκε αρκετά επιφυλακτικός σε σχέση με την ωρίμανση που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα για το συγκεκριμένο έργο.

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε, επίσης, ότι δεν υπάρχουν μελέτες για να μας πουν πόσο θα στοιχίσει 5,5 χιλιόμετρα υπογειοποίηση στην Πάτρα.

Όσον αφορά την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου της Πατρών – Πύργου ο κ. Καραμανλής έχει «παγώσει» το έργο, καθώς όπως έχει πει: «Την Πατρών-Πύργου την παραλάβαμε σπασμένη σε 8 εργολαβίες, εκ των οποίων οι 3 ανατέθηκαν σε συγκεκριμένο εργολάβο, µε συγκεκριμένα προβλήματα, που έμπλεξε ολόκληρο το έργο σε ατελείωτες περιπέτειες.

Εξετάζουμε, λοιπόν, όλες τις εργολαβίες. Και όλες τις πιθανές λύσεις. Μία προς µία. Και βέβαια δεν πρόκειται να επιλέξουμε λύση για την οποία να µην έχουμε συνεννοηθεί µε την Ευρώπη».

Παρακολουθείστε απ’ ευθείας τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εδώ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις