Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χρειάστηκε ένας τραγικός θάνατος για να ασχοληθεί η Αθήνα με την κλειστή καρδιοχειρουργική του Ρίου

Χρειάστηκε ένας τραγικός θάνατος για να ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Το θέμα απέκτησε πανελλήνιες διαστάσεις

Εδώ και δύο χρόνια από τον Απρίλιο του 2017 οπότε και ο Διευθυντής της Δημήτριος Δουγένης αποχώρησε από την καρδιοθωρακοχειρουργική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας και μετακινήθηκε στο Αττικόν η κλινική παραμένει ανενεργή, παρά τις κατά καιρούς προσπάθειες για την επαναλειτουργία της. Το θέμα επανήλθε με τραγικό τρόπο στην επικαιρότητα και μάλιστα με πανελλήνιες διαστάσεις, με αφορμή τον θάνατο της 52χρονης καθηγήτριας που κατέρρευσε λόγω καρδιακού επεισοδίου, ενώ βρισκόταν στην Ηλεία, και κατέληξε κατά τη διακομιδή της στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Το πρόβλημα είχε αναδειχτεί προ ημερών από το thebest.gr με αφορμή τη σοβαρή περιπέτεια υγείας του συγγραφέα και πρώην βουλευτή Πέτρου Τατσόπουλου, ο οποίος «κατέρρευσε» στην τηλεοπτική εκπομπή του Πατρινού δημοσιογράφου Τάκη Χατζή.

Γνωστοί Πατρινοί γιατροί που ασχολούνται ή έχουν ασχοληθεί με τα κοινά (Χαράλαμπος Μπονάνος, Θρασύβουλος Μαυρομμάτης) και ο πρώην βουλευτής Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης έθιξαν το θέμα της επί διετία ανενεργής κλινικής με αναρτήσεις τους στο facebook, με αφορμή την περιπέτεια υγείας του κ. Τατσόπουλου. Όπως προέκυψε και από το ρεπορτάζ του thebest.gr για την επαναλειτουργία της κλινικής μένει ακόμα να γίνουν βήματα.

Σύζυγος του υποδιοικητή της ΤτΕ η άτυχη 52χρονη που κατέρρευσε στην Ηλεία και πέθανε καθ'οδόν για τα Γιάννενα

 

Εάν, ο Πέτρος Τατσόπουλος είχε την ατυχία να την πάθει στην Πάτρα...

 

Χθες ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης έστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ενώ ο πρώην Διοικητής του ΠΓΝΠ Χαράλαμπος Μπονάνος και νυν Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας επανήλθε και ανέφερε μέσω του λογαριασμού του στο facebook.

Επιστολή Πελετίδη σε Κικίλια για την Καρδιοχειρουργική του ΠΓΝΠ

Μέτωπο φορέων για την Καρδιοθωρακοχειρουργική Πατρών

“Επανέρχομαι γιατί η επικαιρότητα είναι αδυσώπητη και μας μαστιγώνει . Καθηγήτρια 46χρονη έκανε την διαδρομή θανάτου για τα Γιάννινα και δεν πρόλαβε . Προσέχτε ποσό δραματικά επαληθεύομαι , αυτή την διαδρομή το 2015 όταν είχα την ευθύνη της Διοίκησης την έκαναν οι κάτοικοι της Ηπείρου για το ριο , τώρα γίνεται το αντίστροφο , και αυτό γιατί ; Ποια είναι τα γεγονότα ; Γιατί το ριο από τριτοβάθμιο νοσοκομείο ολισθαίνει σε υπηρεσίες που δεν δικαιολογούν την υψηλή αποστολη του ; Ο καρδιοχειρουργός διορίστηκε και αποσπάστηκε στο ιπποκράτειο γιατί δεν είχε αντικείμενο εργασίας , δηλαδή δεν λειτούργησε . Το τιμ αναισθησιολόγοι εξειδικευμένοι στην καρδιά υπάρχουν με πρόσφατο update , εργαλειοδοτρια και σχετικά εργαλεία υπάρχουν , μονάδα έστω και με ελλείψεις μπορεί να φιλοξενήσει ανάλογα περιστατικά , δεύτερος καρδιοχειρουργός απαιτείται άμεσα να διοριστεί , και τέλος νοσηλευτικό προσωπικό ; Λυπάμαι κάνει χρέη γραφειοκράτη σε θέσεις της 6ης ΥΠΕ , αυτή είναι η πραγματικότητα , εδώ πλέον χρειάζεται άμεσα να δράσει ο Υπουργός , προτού συνεχιστεί η αλυσίδα του θανάτου . Αφήστε τις διεκδικήσεις για ανάπτυξη , κανεις δεν θα έρθει αν δεν του εξασφαλίσουμε ένα ασφαλές υγειονομικό σύστημα με υπηρεσίες αξιοπρεπείς . Η μεγάλη ειρωνεία δε είναι ότι ούτε ο ιδιωτικός τομέας στην περιοχή μας παρολες τις επενδύσεις που έχουν γίνει μπορεί μα αντιμετωπίσει τέτοια περιστατικά . Το ΠΓΝΠ πρέπει να έρθει στην βαθμίδα που του αξίζει , κάθε καθυστέρηση μας κοστίζει. Λυπαμαι που γίνομαι δυσάρεστος για όσους βολεύονται , αλλά εδώ που φτάσαμε το υγειονομικό μας σύστημα θέλει ανατροπές”.

Ο θάνατος της 52χρονης στην Ηλεία με φόντο την καρδιοχειρουργική του ΠΓΝΠ προκάλεσε και διαδικτυακή κόντρα μεταξύ του πρώην αναπληρωτή Υγείας Παύλου Πολάκη με τον νυν Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Ο Παύλος Πολάκης κατηγόρησε τη νυν ηγεσία γιατί δεν σήκωσε ελικόπτερο από το 'Ακτιο για την ταχύτερη μεταφορά της γυναίκας στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, από την Ηλεία στην οποία και βρισκόταν όταν υπέστη το επεισόδιο.

"Ο κύριος Πολάκης θα έπρεπε να γνωρίζει ότι δεν γίνονται δευτερογενείς αεροδιακομιδές μεταξύ χερσαίων περιοχών", τόνισε ο υπουργός Υγείας, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι "ο κ. Ξανθός και ο κ. Πολάκης μετά από 4 χρόνια στο Υπουργείο Υγείας, θα έπρεπε να ντρέπονται περισσότερο και να μιλούν λιγότερο. Είναι αυτοί που έκλεισαν την καρδιοχειρουργική κλινική του Ρίου. Αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ζητήσουν σήμερα συγγνώμη, παριστάνουν τους σχολιαστές για τον τρόπο διακομιδής.

 

Διαδικτυακός καβγάς Πολάκη - Κικίλια για τον θάνατο της 52χρονης και φόντο την Καρδιοχειρουργική του ΠΓΝΠ

Πολάκης σε Κικίλια για την καρδιοθωρακοχειρουργική Πατρών: "Δημοσιοποίησε την ενημέρωση για το "λουκέτο"

Στη συνέχεια ήρθε η ανταπάντηση από τον κ. Πολάκη.

ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΑΝΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ και τις αντιστάσεις και ανεπάρκειες του τοπικού κυκλώματος που δεν θελει να λειτουργήσει εκεί η Κλινικη.Για να μην τα λέω εγω σας ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ και ελπίζω να το ολοκληρώσετε , αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Πολάκης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις