Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Εκτός προώθησης για τα Όσκαρ μένει, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Εκτός προώθησης για τα Όσκαρ μένει, ο Ρό...

Για την συγκινητική πράγματι ερμηνεία του στο υπερεπιτυχημένο «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη» που είδαμε και στην Πάτρα

Αρκετοί εκ των φαν των Avengers – Εκδικητές αλλά και εκ των απλών σινεφίλ, θεωρούν πιθανή και δίκαιη μια ενδεχόμενη Οσκαρική υποψηφιότητα του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ στην κατηγορία καλύτερου Α' Ανδρικού Ρόλου για τον ρόλο του Τόνι Σταρκ/Iron Man στο «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη» των Τζο και Αντονι Ρούσο που «έσκισε» εισπρακτικά και στις ΗΠΑ προβλήθηκε για διάστημα τεσσάρων και πλέον μηνών φτάνοντας τα 858,373,000 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις και συνολικά τα 2 δις 796 εκατομμύρια, σημειώνοντας βέβαια ρεκόρ όλων των εποχών χωρίς τον πληθωρισμό. Μετά λοιπόν και την τεράστια εμπορική επιτυχία της ταινίας θα σκεφτόταν κανείς πως η Disney θα προωθούσε το φιλμ για να πάρει όσα περισσότερα όσκαρ μπορεί ακόμα και, γιατί όχι, μερικά και από τα μεγάλα βραβεία, κλείνοντας έτσι με επιτυχία τα 10 χρόνια ένα υπέροχου κινηματογραφικού σύμπαντος, αυτό του Marvel Universe.

Ωστόσο όπως γράφει το flix.gr, στην επίσημη σελίδα της Disney για τα βραβεία, δείχνει πως το στούντιο της Disney και η Marvel επιλέγουν τουλάχιστον για την ώρα, να προωθούν την ταινία σε αρκετές κατηγορίες αλλά το όνομα, περιέργως, του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ μένει εκτός.

Ακόμα και αν κάποιος δεν συμφωνεί με την συγκεκριμένη υποψηφιότητα, αν το δει ρεαλιστικά, το όνομά του «Iron Man» θα έπρεπε τουλάχιστον να βρίσκεται μέσα σε αυτή την λίστα μιας και είναι το μόνο ίσως που θα μπορούσε να έχει πιθανότητες για να πάρει η ταινία κάποια υποψηφιότητα στα μεγάλα βραβεία, σύμφωνα με το flix.gr. Ακόμα και τα αδέλφια Ρούσο (Τζο και Άντονι) που έχουν υπογράψει την σκηνοθεσία, υποστηρίζουν τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ.

«Θέλω να αναφερθώ σε ένα πράγμα και αυτό είναι ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ. Δεν κάνουμε ταινίες για βραβεία. Ναι, και αυτό που κάναμε ήταν πολύ δύσκολο. Γυρίσαμε δυο από τις ακριβότερες ταινίες την μια πίσω από την άλλη. Αλλά θέλω να αναφερθώ στον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ. Δεν νομίζω να έχω δει ποτέ – σε παγκόσμιο επίπεδο – κοινό να αντιδρά σε μια ερμηνεία με τον τρόπο τον οποίο έγινε για τον Ρόμπερτ Ντάουνι σε αυτή την ταινία. Υπήρχαν άνθρωποι που έκλαιγαν με λυγμούς στις αίθουσες. Θέλω να πω πως όταν μπορείς να αγγίξεις το κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο και σε τέτοιο βαθμό, τότε μιλάμε μια εξαιρετική ερμηνεία. Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο και αν αυτό δεν αξίζει μια υποψηφιότητα για βραβείο Όσκαρ τότε δεν ξέρουμε τι», είχε χαρακτηριστικά δηλώσει ο Τζο Ρούσο σε μια συνέντευξή του στο The Daily Beast τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Όσο για την Disney, μία εξήγηση για την στάση της απέναντι στον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ ίσως είναι ότι οι ιθύνοντες του παντοδύναμου στούντιο φοβούνται πως τα μέλη της Ακαδημίας θα διχαστούν για το αν το όνομά του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ θα πρέπει να μπει στην κατηγορία του Α’ Ανδρικού ή Β’ Ανδρικού ρόλου και το στούντιο ενδεχομένως νομίζει πως δεν θα καταφέρει να μπει σε κανένα από τα δύο.

*Το φιλμ κυκλοφορεί ήδη εδώ και λίγο καιρό σε blu ray/dvd.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture