Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Εντυπωσιακό ξεκίνημα και στις Ελληνικές αίθουσες για το “Joker” - Σχηματίστηκαν & ουρές

Εντυπωσιακό ξεκίνημα και στις Ελληνικές ...

Το είδαν στην πρεμιέρα του σχεδόν 160.000 θεατές – Παγκοσμίως ξεκίνησε με 234 εκατομμύρια δολάρια

Όπως αναμενόταν, το φιλμ «Τζόκερ – Joker» του Τοντ Φίλιπς, με την αποκαλυπτική ερμηνεία του Χοακίν Φίνιξ τα πήγε εξαιρετικά στις αίθουσες τόσο της χώρας μας όσο και στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο.

Πέτυχε το 1ο μεγαλύτερο άνοιγμα Hollywood ταινίας για το μήνα Οκτώβρη, το 1ο μεγαλύτερο άνοιγμα - ρεκόρ για R- Rated ταινία (κατάλληλη δηλαδή για άνω των 18), το 1ο μεγαλύτερο άνοιγμα ταινίας κεντρικού Comic χαρακτήρα καθώς και το μεγαλύτερο άνοιγμα ταινίας του στούντιο της Warner Bros. για το τρέχον το έτος 2019.

Στις ΗΠΑ η ταινία έφτασε σε 4.376 αίθουσες, μαζί με τα previews της Πέμπτης 3/10/2019, τα 93,5 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις έως και την Κυριακή 6/10 ενώ στη χώρα μας το φιλμ που τιμήθηκε με τον Χρυσό Λέοντα του 76ου Διεθνούς Φεστιβάλ της Βενετίας, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της εταιρείας διανομής Tanweer, έκοψε σχεδόν 160.000 εισιτήρια.

Στην Πάτρα όπου παίζεται στα Odeon Veso Mare και στην 2η αίθουσα του Πάνθεον, η ταινία προσέλκυσε μεγάλη μερίδα κοινού από την Τετάρτη το βράδυ με την κίνηση να κορυφώνεται το σαββατοκύριακο.

Όπως μας είπε ο Αλέξης Μπιτούνης από τα Odeon Veso Mare, μόνο την Τετάρτη 2/10 στα previews που άρχισαν στις 10 το βράδυ, είδαν την ταινία που αρκετοί την θεωρούν σπουδαία δημιουργία, πάνω από 1300 θεατές, κυρίως νεανικής ηλικίας.

Συνολικά στη Βέσο Μάρε έως και την Κυριακή απόλαυσαν την ταινία «Τζόκερ» όπου παίζει και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, περίπου 5000 θεατές, στους οποίους προστίθενται και τουλάχιστον άλλοι 500-600 από το Πάνθεον. Σχηματίστηκαν και ουρές από θεατές τις ώρες αιχμής, όλοι πάντως εξυπηρετήθηκαν.

Πάντως οι κριτικοί στο εξωτερικό αλλά και στη χώρα μας μοιάζουν κάπως διχασμένοι. Στο rotten tomatoes το φιλμ «Τζόκερ» συγκεντρώνει το ικανοποιητικό ποσοστό του 70% αλλά στο πιο απαιτητικό metacritic, το ποσοστό είναι χαμηλότερο (58%). Την ίδια ώρα το Αμερικάνικο κοινό δίνει  βαθμό "B+" στην ταινία στο CinemaScore, με τους κάτω των 35 ετών να δηλώνουν ακόμη πιο ικανοποιημένοι και ένθερμοι με το συνολικό αποτέλεσμα της ταινίας, χαρίζοντας της βαθμό "A-". Το ίδιο εξαιρετικά κινείται από πλευράς εντυπώσεων και στο imdb όπου το ποσοστό που δίνουν στο «Τζόκερ» οι χρήστες του ανέρχεται στο 9.1 στα 10.

Λίγα λόγια για την ταινία

Ο σκηνοθέτης Τοντ Φίλιπς συνυπογράφει και το σενάριο με τον Σκοτ Ρίβερ.

Εκτός του Χοακίν Φίνιξ, πρωταγωνιστούν οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ζάζι Μπιτζ, Φράνσις Κόνροϊ, Μαρκ Μάρον, Μπιλ Καμπ, Γκλέν Φλέσλερ, Σι Γουίγκαμ, Μπρετ Κάλεν, Ντάγκλας Χοτζ και Τζος Πάις.

Ο Joker του σπουδαίου και τρεις φορές υποψήφιου για Όσκαρ πρωταγωνιστή Χοακίν Φίνιξ (The Master, Walk the Line) και του ευφυούς δημιουργού Τοντ Φίλιπς (Hangover, Σκυλιά του Πολέμου) μετά τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία, δείχνει να έχει σοβαρές πιθανότητες να κατοχυρώσει μία θέση στην ερχόμενη Οσκαρική κούρσα.

Η πολυσυζητημένη νέα εκδοχή του νοσηρού ήρωα (τον έχουν υποδυθεί κατά τον παρελθόν οι Τζακ Νίκολσον, Χιθ Λέτζερ και Τζάρετ Λέτο) κάνει τη διαφορά και επικεντρώνεται στη γένεση του εμβληματικού κακού, όπως ξεπήδησε από την περιθωριακή προσωπικότητα ενός μοναχικού ανθρώπου στην εχθρική Γκόθαμ των ‘80ς, που ποτέ δεν του έδωσε μία ευκαιρία. Ο Φίλιπς ξετυλίγει μεθοδικά μία αλληγορική σπουδή χαρακτήρα και ο Φίνιξ, ένας ξεχωριστός, ιδιοσυγκρασιακός ηθοποιός μεταμορφώνεται εντυπωσιακά σε μία καθηλωτική ερμηνεία. Στην ταινία εμφανίζεται σε ρόλο κλειδί και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο (Taxi Driver, Οργισμένο Είδωλο), με τον οποίο λέγεται πως ο Φίνιξ είχε αρκετές δημιουργικές, καλλιτεχνικές διαφορές στη διάρκεια των γυρισμάτων.

Κείμενο: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture