Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

O Mark Angelo γράφει τραγούδι για το Καρναβάλι της Πάτρας!

O Mark Angelo γράφει τραγούδι για το Καρ...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Η συνεργασία με τους Πάρη Λαλιώτη και Garry Mardon και η παραγωγή του video clip

Ένας από τους καλύτερους μουσικούς παραγωγούς, συνθέτης, στιχουργός, dj, αυθεντικό ταλέντο, είναι ο Mark Angelo, που ετοιμάζεται να γράψει τραγούδι για το Καρναβάλι της Πάτρας!

Τον μάθαμε το 2010, ως ένα μοναδικό ταλέντο προερχόμενο από μουσικό σχολείο με εντυπωσιακές μουσικές background γνώσεις που υπό το management ενός οραματιστή της άνθησης της Ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής, έδωσε - έγραψε, παρουσίασε ένα απίστευτο track που όμοιο του σπάνια βλέπουμε από εγχώριους mainstream dance καλλιτέχνες!

Το “Far from Everything”, άρεσε, αρέσει ακόμη και χάρισε ένα MTV βραβείο στον Mark Angelo που είδε τις μετοχές του να ανεβαίνουν και το όνομα του να παίζει παντού!

Εδώ και μερικές εβδομάδες ανταποκρινόμενος σε μια ιδέα του Πάρη Λαλιώτη και του «G86 street theater performance» έχει ξεκινήσει την παραγωγή ενός νέου τραγουδιού, με επίκεντρο το Πατρινό καρναβάλι!

Και δεν δίστασε να μιλήσει αποκλειστικά στο thebest.gr για αυτή την ιδέα, αλλά και γενικότερα για τη μουσική:

- Πώς ακριβώς σκέπτεστε να είναι το νέο τραγούδι, σε τι ύφος;

«Μετά από συνάντηση που είχαμε γεννήθηκε η ιδέα να γίνει η παραγωγή ενός τέτοιου μουσικού κομματιού με κύριο προσανατολισμό μας το καρναβάλι της Πάτρας. Σκοπός μας όχι μόνο να καθιερωθεί στην πόλη αλλά να ταξιδέψει ο ήχος του και πέρα από τα όρια αυτά, κάνοντας -διά μέσου του κομματιού- γνωστή αυτή τη μεγάλη γιορτή που ζει κάθε χρόνο η Πάτρα.

Είναι μια πρόκληση για μας και παράλληλα μια πρόσκληση εντός και εκτός ορίων για συμμετοχή.

Την παραγωγή ανελαβαν από μεριάς g86 street theater performance, ο Πάρης Λαλιώτης, (https://g86carnival.com) και οι Garry Mardon - Γιώργος Καραδάνης G2 entertainment group ltd (https://g2entertainmentgroup.com/).

Το κομμάτι θέλουμε να είναι ξεχωριστό. Γι’ αυτό και θα κινηθούμε κυρίως σε mainstream dance ήχο με στοιχεία latin και με ξένο στίχο. Όχι πως δεν προτιμούμε τον ελληνικό στίχο, αλλά θεωρούμε ότι έτσι το κομμάτι απευθύνεται σε πιο ευρύ φάσμα ακροατών».

- Ποιά η αίσθηση που έχετε για το πατρινό καρναβάλι; Έχετε διασκεδάσει ποτέ εκείνες τις ημέρες στην Πάτρα;

«Η αίσθηση κάθε φορά είναι μοναδική! Η πόλη της Πάτρας μπαίνει σε dance mode και όλο αυτό είναι μαγικό, σε συνεπαίρνει. Η πόλη μεταμορφώνεται και το συναίσθημα αυτό δε συγκρίνεται με ότι παρόμοιο έχω δει τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Είναι αδιαμφισβήτητα το μεγαλύτερο carnival event στην Ελλάδα με πολλές χιλιάδες κόσμου που ταξιδεύει για να παρακολουθήσει και να διασκεδάσει, να ζήσει αυτή τη μαγεία. Αυτή τη μαγεία του να γίνεσαι και εσύ κομμάτι αυτής της γιορτής. Απίστευτη εμπειρία.

Έχω έρθει αρκετές φορές σε συνάρτηση πάντα με όσο μου το επέτρεπε η δουλειά μου. Το έχω ζήσει συμμετέχοντας σε καρναβαλικό γκρουπ πολλές φορές. Διατηρώ δεσμούς με τη Πάτρα λόγω αρκετών φίλων που έχω εκεί. Γι’ αυτό και είμαι χαρούμενος που συζητήθηκε και τώρα προκύπτει η παραγωγή ενός τέτοιου κομματιού».

- Ποιά η άποψη σας για το καρναβάλι της Πάτρας;

«Είναι μια γιορτή που σίγουρα θες να τη ξαναζήσεις. Χρειάζεται ίσως μεγαλύτερη διάρκεια από ένα Σαββατοκύριακο αν μπορεί αυτό να είναι εφικτό. Έχει όλα τα φόντα να πάει πολύ μακριά και πέρα από τα όρια μιας πόλης. Έχει όλα τα εφόδια να γίνει ακόμα πιο γνωστό στο εξωτερικό και να προσελκύει κάθε χρόνο κόσμο που θέλει να γνωρίσει και να συμμετέχει σε ένα τέτοιου μεγέθους γεγονός καρναβαλιού και διασκέδασης».

 


- Ποιά είναι η εκτίμησή σας για το γεγονός πως (σχεδόν) έχει σταματήσει η μουσική παραγωγή; Είναι μόνο θέμα κόστους; Οι δημιουργοί …στέρεψαν από ιδέες;

«Η οικονομική κρίση έπαιξε μεγάλο ρόλο σε όλο αυτό. Σταμάτησαν σταδιακά οι πληρωμές δικαιωμάτων από την πρώην ΑΕΠΙ, που ήταν η βασική πηγή εσόδων για τους συνθέτες / στιχουργούς. Κάπως έτσι μειώθηκε το κίνητρο για νέες και καινοτόμες ιδέες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την dance μουσική, και όχι μόνο, ένα βήμα παραπάνω ακόμα και στο εξωτερικό. Ιδέες υπάρχουν από πολλούς μουσικούς παραγωγούς, εξαιρετικές μάλιστα, απλά δεν υπάρχει ο κατάλληλος μηχανισμός και η δύναμη για να φύγει από τα σύνορα και να γίνει global. Πάντως ήδη έχει αρχίσει να ανακάμπτει και να ανεβαίνει η μουσική σκηνή πάλι και είμαι αισιόδοξος για το μέλλον».

 


- Να περιμένουμε και άλλα σας τραγούδια στο προσεχές μέλλον;

«Το να γράφω τραγούδια μου είναι πλέον ανάγκη και όταν το στερώ από εαυτό μου κάτι δεν μου πάει καλά. Φυσικά να περιμένετε και ελληνικές και ξένες δουλειές πολύ σύντομα».

 


- Όσον αφορά το τραγούδι, θα γυριστεί βίντεο κλιπ; Πως το φαντάζεστε;

«Φυσικά θα γυριστεί βίντεο κλιπ, δυστυχώς δεν είμαι έτοιμος να αποκαλύψω ακόμα το concept και άλλες λεπτομέρειες. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχουν αναλάβει η g86 street theater performance και G2 entertainment group ltd. Tα γυρίσματα θα γίνουν στην Πάτρα και ήδη έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες προετοιμασίας του.

 


- Ποιά είναι τα σχεδία σας για φέτος; Θα εμφανιστείτε κάπου; Τα σχέδιά σας για το μέλλον;

«Τα σχέδια μου φέτος αφορούν εντός και εκτός συνόρων. Ήδη συνεχίζω τα Dj sets σε Ελλάδα και εξωτερικό, αρκετά productions άλλων καλλιτεχνών που πρέπει να παραδώσω μέχρι το τέλος του 2019 και να προχωρήσω στην κυκλοφορία του επόμενου μου single από την Planetworks & EGO Italy. Φυσικά πρέπει να βρίσκω και χρόνο μέσα στη μέρα να βγάζω και το σκυλάκι μου (Σ.Σ. ένα Jack Russel ) βόλτα τρεις φορές τη μέρα».

 


- Σας ευχαριστώ θερμά, καλή επιτυχία στις δουλειές σας

«Εγώ σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία»!

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ο Mark F. Angelo γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Τα πρώτα του μουσικά βήματα έγιναν σε νεαρή ηλικία, καθώς φοίτησε σε μουσικό σχολείο, κάτι το οποίο τον οδήγησε στη σύνθεση αλλά και στην παραγωγή μουσικής, τόσο για τον ίδιο, όσο και για άλλους καλλιτέχνες. Σε ηλικία μόλις 22 χρόνων, απολαμβάνει το πρώτα του 2 releases, στις αμερικανικές System Recordings και Red Dust Records ενώ ένα χρόνο αργότερα, υπογράφει με τη Bonzai Music.

Το 2009 υπογράφει στη MY Group, όπου πλέον αρχίζει να συνεργάζεται με τους ανερχόμενους, τότε, Vegas και τη Shaya. Η τελευταία μάλιστα συμμετέχει στο track του Mark, με τίτλο ‘My Radio’ που έγινε και το επίσημο jingle του MAD radio 106,2! Μια πολύ σημαντική συνεργασία για τον Μark F. Angelo ήταν και το theme track των Mad Video Music Awards 2010 by Vodafone, “Far From Everything” featuring Shaya, το οποίο έχει την υπογραφή του, και αποτελεί άλλωστε και το 1ο του single!

Τον Ιούνιο του 2010 ο Μark F. Angelo κυκλοφόρησε το προσωπικό του CD “Play.Pause.Stop.Rewind.” από τη MY Group και τη Sony Music, με special all star συμμετοχές από τους Onirama, Vegas, Alex Kavvadias, Shaya, Λυδία Παπαϊωάννου, Jamie Jay και Hazel.

Το Σεπτέμβριο του 2010, κυκλοφόρησε το 2o του single με τίτλο “Μη σε νοιάζει”, με τη συμμετοχή των Vegas, το οποίο μάλιστα αποτέλεσε και το theme track του τηλεοπτικού show του Alpha, Big Brother 4. Την ίδια περίοδο κυκλοφόρησαν και δύο νέες version του “Far From Everything”, η ατμοσφαιρική-acoustic εκδοχή από τον Mark F. Angelo αλλά και το club remix από τον διεθνούς φήμης Βέλγο παραγωγό, Emanuel Kosh.

Το χειμώνα του 2010-11 εμφανίστηκε στο Gazoo, μαζί με τους Onirama, Μύρωνα Στρατή και Shaya, ενώ με τους πρώτους συνεργάστηκε και στο 3o single του, «Turn Back Time», το οποίο περιλαμβάνεται στο προσωπικό του album “Play.Pause.Stop.Rewind”. Το Μάρτιο του 2011, κυκλοφόρησε και το εντυπωσιακό video-clip του Turn Back Time.

Στις αρχές Ιουνίου, κυκλοφόρησε το “I’m The One”, η συνεργασία του με τους Otherview, ή αλλιώς το απόλυτο hit για το καλοκαίρι του 2011!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture