Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πανελλήνιο θέμα η κατάργηση της πρωινής προσευχής σε Βρεφοκομείο και Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

Πανελλήνιο θέμα η κατάργηση της πρωινής ...

Κατατέθηκε ερώτηση από τον δημοτικό Σύμβουλο του σπιράλ Χαράλαμπο Στανίτσα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η κατάργηση της πρωινής προσευχής στο βρεφοκομείο και τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της Πάτρας προκάλεσε αντιδράσεις και σε πολιτικό επίπεδο αλλά και στις τάξεις γονέων.

Ο δημοτικός σύμβουλος του σπιράλ Χαράλαμπος Στανίτσας έθεσε σχετική ερώτηση στον Δήμαρχο στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέροντας οτι "μετά από καταγγελίες πολλών γονέων και δασκάλων ότι δεν πραγματοποιείται προσευχή στο Βρεφοκομείο και στου Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, υπέβαλα ερώτηση στον Δήμαρχο, ως πρόεδρο του Βρεφοκομείου, κατά την χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ρώτησα : α) αν αληθεύει ότι κόπηκε η προσευχή και β) αν απαγορεύτηκε στις δασκάλες να κάνουν τον σταυρό τους . Ο Δήμαρχος απάντησε πως αληθεύει και το αιτιολόγησε ότι δεν ανήκουν όλα τα παιδάκια στην ίδια θρησκεία και ιδιωτικά ο καθείς μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει.

Ενημερωτικά, κατά την προηγούμενη θητεία Πελετίδη, η προσευχή γίνονταν κανονικά, ενώ ενδιαμέσως δεν έχει βγει καμία εγκύκλιος που να απαγορεύει την προσευχή. Όταν ο άνθρωπος αισθάνεται παντοδύναμος βγάζει τον πραγματικό εαυτό του", σχολιάζει ο κ. Στανίτσας.

Πηγές του Δήμου Πατρέων είπαν στο thebest.gr ότι αυτό που ειπώθηκε είναι ότι δεν πρέπει να είναι υποχρεωτική η προσευχή μια και δεν έχουν όλα τα παιδιά το ίδιο θρήσκευμα. Αναφέρουν ότι υπήρχαν διαμαρτυρίες γονέων για τον υποχρεωτικό χαρακτήρα της προσευχής στο Βρεφοκομείο και πως στον κανονισμό του Βρεφοκομείου και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών δεν προβλέπεται η τέλεση της προσευχής και ο Δήμαρχος Πατρέων ζήτησε την τήρηση του κανονισμού.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις