Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ένας...ξενώνας στην Πάτρα με ιστορία-Τα θρυλικά "καμάκια" του '80 και οι έρωτες με τις τουρίστριες που κατέληξαν σε γάμο!

Ένας...ξενώνας στην Πάτρα με ιστορία-Τα ...
Παπαδάκου Γωγώ
[email protected]

Τα όμορφα...κρυμμένα μυστικά του Youth Hostel της πόλης

Τη δεκαετία του ’80 κυρίως ο χώρος αποτελούσε σημείο αναφοράς για νέους από την Ελλάδα και την Ευρώπη που επέλεγαν εναλλακτικούς και …οικονομικούς τρόπους για τις διακοπές τους. Το κτίριο του Hostel YMCA στην Ηρώων Πολυτεχνείου της Πάτρας και η ιστορική αυλή του, έχει πολλές όμορφες ιστορίες να διηγηθεί από το παρελθόν.

Συναντήσεις, γνωριμίες , έρωτες νέων από όλο τον κόσμο κάποιες από αυτές με ιδιαίτερα ευτυχή κατάληξη όπως ο γάμος!

φωτογραφία Άρης Μπετχαβάς

Ο ξενώνας έχει μεγάλη… τουριστική ιστορία. Με πολλά χαρούμενα κι ανέμελα επεισόδια για τους νέους των περασμένων δεκαετιών.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις γνωριμίας Πατρινού με νέα της εποχής από τη Φιλανδία, με την οποία γνωρίστηκε όταν η κοπέλα ήρθε για διακοπές και διέμενε στο hostel της Πάτρας. Ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν και ο πατρινός μετανάστευσε μαζί της στη Φιλανδία όπου και διαμένουν για περισσότερος από 28 χρόνια. Άλλος νέος από την περιοχή κατάφερε και έπεισε μια Δανέζα να παντρευτούν. Έφυγαν κι αυτοί για το εξωτερικό αλλά μετά από 22 χρόνια επέστρεψαν στην Ελλάδα. Τρίτη περίπτωση αυτή ενός ντόπιου που το 1985 γνώρισε μια Αμερικανίδα, τότε τουρίστρια και την έπεισε να μείνει στην Πάτρα. Παντρεύτηκαν και μετρούν από τότε 31 χρόνια έγγαμου βίου!

Ένα υπέροχο κτίριο, κρυμμένο ανάμεσα στα ψηλά καταπράσινα δένδρα, απέναντι από τη μαρίνα της Πάτρας και μόλις 800 μέτρα από το παλιό λιμάνι. Σημείο αναφοράς και …αναγνώρισης ο «ελέφαντας» στην είσοδο του κλειστού προαύλιου χώρου.

ΦΩΤΟ Άρης Μπετχαβάς

Στο παρελθόν, η όμορφη βίλα της Ηρώων Πολυτεχνείου είχε χρησιμοποιηθεί ως έδρα Γερμανών ανώτερων υπαλλήλων στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight