Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Απειλητικοί αλιγάτορες, πολύ νερό & σασπένς στη "Διαφυγή" που παίζεται για 2η εβδομάδα στην Πάτρα

Απειλητικοί αλιγάτορες, πολύ νερό & ...

Στα Odeon Veso Mare στην Ακτή Δυμαίων

Συνεχίζεται για 2η εβδομάδα στα Odeon Veso Mare, η προβολή του αγωνιώδους φιλμ με στοιχεία θρίλερ «Crawl – Η Διαφυγή» που διαφημίζεται ως εξής: «ότι ήταν “Τα Σαγόνια του Καρχαρία – Jaws” για τους καρχαρίες είναι αυτό το φιλμ για τους αλιγάτορες».

Σύμφωνα με το στόρι της ταινίας που διαρκεί μόλις 87 λεπτά, όταν ένας τεράστιος τυφώνας χτυπά τη Φλόριντα, η Χέιλι (στο ρόλο η αρκετά πειστική Κάγια Σκοντελάριο) αγνοεί τις εντολές εκκένωσης για να αναζητήσει τον αγνοούμενο πατέρα της (στο ρόλο ο γνωστός ηθοποιός Μπάρι Πέπερ). Αφού τον εντοπίσει σοβαρά τραυματισμένο στο υπόγειο του πατρικού της, οι δυο τους θα παγιδευτούν από τα ορμητικά νερά που πλημμυρίζουν όλο και περισσότερο το σπίτι. Καθώς ο χρόνος που τους απομένει για να ξεφύγουν από την ισχυρή καταιγίδα εξαντλείται, η Χέιλι και ο πατέρας της ανακαλύπτουν ότι η ανερχόμενη στάθμη των υδάτων είναι το λιγότερο που πρέπει να φοβούνται καθώς στο υπόγειο έχουν εισέλθει από τον αγωγό υπερχείλισης τεράστιοι αλιγάτορες που απειλούν να τους κατασπαράξουν!

Η σκηνοθεσία του κλειστοφοβικού φιλμ είναι του Αλεξάντερ Αζά. Όπως έγραψε το Αθηνόραμα, εξπέρ του τρόμου, ο  Γάλλος Αζά, ο οποίος ξεκίνησε με προσδοκίες («Haute Tension», «Αίμα στους Λόφους») και εξελίχτηκε σε απρόσωπο ρουτινιάρη («Μέσα Από τον Καθρέφτη», «Πιράνχας»), αρέσκεται σε ιστορίες νεαρών, ωραίων γυναικών εν κινδύνω. Όπως συμβαίνει τώρα στη Χέιλι, η οποία, ενώ η Φλόριντα (η ταινία πάντως έχει γυριστεί εξολοκλήρου στο Βελιγράδι, στη Σερβία προφανώς για μικρότερο κόστος) έχει κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω ενός φονικού τυφώνα, αψηφά τις προειδοποιήσεις και πηγαίνει να αναζητήσει τον πατέρα της, ο οποίος δεν απαντάει στο τηλέφωνο.  Κι όπως προείπαμε, θα βρει τον πατέρα της ήδη τραυματισμένο από αλιγάτορα στο γεμάτο λάσπες υπόγειο του σπιτιού.

Η ταινία προσφέρεται ουσιαστικά σε θεατές που θέλουν να περάσουν ένα εντελώς «ανώδυνο» μικρό χρονικό διάστημα σε μία κινηματογραφική αίθουσα και βασικά απευθύνεται σε όσους θέλουν να δουν ταινίες με απειλητικά για τη ζωή του ανθρώπου ζώα. Κατά το παρελθόν έχουμε δει ταινίες με ανακόντα, με φίδια στο αεροπλάνο, με πιράνχας, αράχνες, φυσικά με καρχαρίες, κ.α.

Δεν είναι κακό για το είδος του το φιλμ "Η Διαφυγή" και έχει αρκετές σκηνές αγωνίας όπως αυτή που η πρωταθλήτρια της κολύμβησης Χέιλι προσπαθεί να βγει υποβρυχίως από τον αγωγό υπερχείλισης αποφεύγοντας τους αλιγάτορες που μοιάζουν όντως πολύ αληθινοί και εντελώς σαρκοβόροι. Στην παραγωγή της ταινίας είναι ο γνωστός σκηνοθέτης Σάμ Ράιμι.

Εισπρακτικά στις ΗΠΑ πλησίασε τα 40 εκατ. δολάρια συν άλλα περίπου 47 από τον υπόλοιπο κόσμο, μια χαρά.

Επιμέλεια:  Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture