Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Παλιοβούνα σαν άλλο ηφαίστειο, έτοιμη να εκραγεί - Εντυπωσιακές εικόνες

Η Παλιοβούνα σαν άλλο ηφαίστειο, έτοιμη ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Η μοναδική νέφωση στον ουρανό σχημάτισε μια εντυπωσιακή εικόνα

Ένα εντυπωσιακό φαινόμενο σχημάτισε η μοναδική νέφωση στον ουρανό της αχαϊκής πρωτεύουσας το πρωί της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου. Η παλιοβούνα έμοιαζε να βράζει και από την κορυφή της να βγαίνει καπνός, σαν σε ηφαίστειο που είναι έτοιμο να εκραγεί. Η Κλόκοβα, ευρύτερα γνωστή ως Παλιοβούνα, είναι βουνό στα νότια της Αιτωλοακαρνανίας. Βρίσκεται στην περιοχή του Αντιρρίου και έχει ύψος 1.038 μ. Οι εικόνες που καταγράψαμε το πρωί της Πέμπτης είναι εντυπωσιακές.

Ο μύθος θέλει την Κλόκοβα να ήταν ένα ηφαίστειο που η λάβα του στο παρελθόν έφευγε μέσα στη θάλασσα. Οι μύθοι και οι παραλληλισμοί για το φαινόμενο της Παλιοβούνας είναι πολλοί. Αρκετοί μάλιστα ισχυρίζονται ότι τα αρχαία χρόνια υπήρχε εκεί ηφαίστειο το οποίο σήμερα είναι ανενεργό, ένας μύθος με τον οποίο έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές.

Οι επιστήμονες ωστόσο έχουν εδώ και χρόνια απορρίψει όλες αυτές τις θεωρίες και αυτό που τονίζουν είναι ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που οφείλεται στα πετρώματα που έχει το συγκεκριμένο βουνό.

Στην αρχαιότητα και κατα τη μυθολογία η Παλιοβούνα ήταν γνωστή σαν Ταφιασσός. Στον Ταφιασσό λόφο ήταν το μνήμα του Νέσσου και των υπολοίπων Κενταύρων όπου σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Νέσσος  επιχείρησε να αρπάξει την Δηιάνειρα, κατά την διάβαση του ποταμού Εύηνου, με αποτέλεσμα ο Ηρακλής να τον θανατώσει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις