Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στις 3 Οκτωβρίου στην Ελλάδα το φιλμ από την Μογγολία "Το Αυγό"

Στις 3 Οκτωβρίου στην Ελλάδα το φιλμ από...

Μία ταινία που μιλά για τη ζωή, τον θάνατο και την αγάπη

H ταινία «Το αυγό – ÖNDÖG» από την μακρινή Μογγολία θα βγει στις Ελληνικές αίθουσες στις 3 Οκτωβρίου 2019 σε διανομή της stradafilms.

Σύνοψη του Ondog

Ένας 18χρονος αστυνομικός φυλάει μόνος του τη σκηνή ενός εγκλήματος με θύμα μια γυμνή, νεαρή γυναίκα. Μια 35χρονη ντόπια έχει σταλεί να τον βοηθήσει. Σε αυτή τη σκοτεινή και απομονωμένη νύχτα στις στέπες της Μογγολίας, οι δυο τους κάνουν σεξ και η γυναίκα μένει έγκυος. Μια πράξη που έχει το δικό της απώτερο κίνητρο. Την τέλεια αγάπη, που μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν την κρατάς μακριά από έναν άντρα σε όλη τη διάρκεια της ζωής σας.

Για την ταινία – Σημείωμα σκηνοθέτη

Γράφω τα σενάρια για όλες μου τις ταινίες, όμως αυτή τη φορά δεν υπήρχε σενάριο. Στη Μογγολία όσα είδα ξεπερνούν τα όρια της γλώσσας. Η ομάδα της παραγωγής έφτασε στη Μογγολία στις 8 Ιανουαρίου 2018. Μας πήρε 90 μέρες να προετοιμάσουμε τα γυρίσματα, 60 μέρες γυρισμάτων με πολλαπλές δυσκολίες και καθισμένος στο γραφείο μοντάζ στο Πεκίνο, παρακολούθησα για πρώτη φορά ολοκληρωμένη την ταινία.

Πρόκειται για μια ταινία με θέμα τη ζωή, τον θάνατο και την αγάπη. Το Αυγό είναι μια διαφορετική οπτική πάνω στη θεματική αυτή. Στη σύντομη παραμονή μου στη Μογγολία βίωσα τη διαφορετική αίσθηση χρόνου εκεί. Ο χρόνος για τους ανθρώπους που ζουν στις στέπες έχει τη δική του λογική και αυτή η λογική είναι διαφορετική και ως προς το πώς αντιμετωπίζουν το νόημα του θανάτου ή της αγάπης.

Πάντα πίστευα ότι προτού ολοκληρώσεις μια ταινία, η δυνατότητα της γλώσσας να σε προλάβει είναι μικρή, ενώ μετά την ολοκλήρωση η γλώσσα πάντα μοιάζει επιφανειακή.

Απλά ας παρακολουθήσουμε μια ταινία.

Öndög στα Μογγολικά είναι το αυγό.  

Σενάριο και σκηνοθεσία: Quan'an Wang

Πρωταγωνιστούν οι: Aorigeletu, Gangtemuer Arild, Dulamjav Enkhtaivan.

Έτος : 2019

Διάρκεια : 100 λεπτά.

Χώρα : Κίνα/Μογγολία

Γλώσσα : Κινεζικά / Μογγολικά.

Όπως αναφέρει τέλος το δελτίο Τύπου της Strada Films, πρόκειται για την “απόλυτη art ταινία” (HOLLYWOOD REPORTER) από τον βραβευμένο με Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ του Βερολίνου, σκηνοθέτη της ταινίας «Ο Γάμος της Τούγια».

Ενδεχομένως να δούμε το φιλμ και στην Πάτρα, ίσως από την Κινηματογραφική Λέσχη.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture