Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Μία εικαστική έκθεση με θέμα το μεταναστευτικό στο Φετιχιέ Τζαμί στη Ναύπακτο

Μία εικαστική έκθεση με θέμα το μεταναστ...

Η έκθεση «Quo Vadis. Τρεις εικονογράφοι μιλούν για τον ξεριζωμό» θα εγκαινιαστεί στις 4 Οκτωβρίου 2019

To Φετιχιέ Tζαμί στη γειτονική Ναύπακτο, φιλοξενεί τα τελευταία χρόνια εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής. Αυτή τη φορά η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Πάνου συνδιοργανώνουν μια εικαστική έκθεση διαφορετική, τόσο ως προς το θέμα, όσο και ως προς το μέσο έκθεσης. Πρόκειται για την ομαδική εικαστική έκθεση «Quo Vadis. Τρεις εικονογράφοι μιλούν για τον ξεριζωμό», με θέμα τους πρόσφυγες και το μεταναστευτικό ζήτημα.

Έχοντας κατά νου πως ζούμε σε μια εποχή με συγκρούσεις να μαίνονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη, τρεις εικονογράφοι, ο Βασίλης Σελιμάς, ο Αχιλλέας Ραζής και η Κατερίνα Χαδουλού, συνομιλούν μέσα από τα έργα τους για τον ξεριζωμό και το μεγάλο μεταναστευτικό ζήτημα.

Quo Vadis? Που πηγαίνεις? Στο όραμα του Απόστολου Πέτρου ο Χριστός απαντά πως πηγαίνει να ξανασταυρωθεί. Καθένας μας καλείται να αναρωτηθεί κατά πόσο θα μπορούσε να βρίσκεται ο ίδιος στη θέση ενός πρόσφυγα που πηγαίνει να «σταυρωθεί», επειδή βρέθηκε άθελά του σε ασυνήθιστα δύσκολες συνθήκες.

Με το βλέμμα στραμμένο στην μαθητική κοινότητα της πόλης, επιλέξαμε τρεις εικονογράφους που έχουν κοσμήσει με το έργο τους το παιδικό βιβλίο.

Ένα αγόρι. Μια χώρα. Πόλεμος. Το ταξίδι. Ο φόβος. Η ελπίδα. Οι ιστορίες. Τα όνειρα. Αυτά τα θέματα βρίσκει κανείς στο βιβλίο «Το αγόρι με την βαλίτσα», όπως και στο «Μελάκ μόνος». Οι «Ψηλοκάραβοι»  πραγματεύονται το ζήτημα του αναγκαστικού ξεριζωμού από μια άλλη οπτική γωνία. 

Η έκθεση πλαισιώνεται από εκπαιδευτικές ξεναγήσεις και προγράμματα. Μια άλλη παράλληλη δράση είναι η φιλοξενία της παράστασης «Μαργαριταρένια δάκρυα» μέρος της οποίας βασίζεται στην ιστορία «Το άγαλμα που κρύωνε» του Χ. Μπουλώτη, από την θεατρική ομάδα «Θέατρο χωρίς αυλαία».

Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο εορτασμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με θέμα «Ψυχαγωγία και Τέχνες – Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο».

Την επιμέλεια της έκθεσης «Quo Vadis. Τρεις εικονογράφοι μιλούν για τον ξεριζωμό» έχουν οι Δρ Ολυμπία Βικάτου, Γιώργος Κοτρώνης, Βίβιαν Στάικου.

Καλλιτεχνικός συντονισμός: Βασίλης Σελιμάς

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019, στις 20:00.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Νοεμβρίου 2019.

Θεατρική Παράσταση: “Μαργαριταρένια δάκρυα”, Θεατρικό Εργαστήρι “Τεχνουργείον”, 27 Οκτωβρίου, ώρα 18:00 και 20:00 στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture