Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στις 7 Οκτωβρίου 2019 το φετινό ξεκίνημα της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας

Στις 7 Οκτωβρίου 2019 το φετινό ξεκίνημα...

Δώδεκα ταινίες θα έχει ο α' κύκλος, μεταξύ των οποίων & το αριστουργηματικό φιλμ του Μπέργκμαν "Άγριες Φράουλες"

Πλησιάζει η μέρα έναρξης των προβολών της νέας περιόδου 2019-2020 της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας και η πρόεδρος της, Ελένη Δάσιου καταρτίζει αυτό το διάστημα το πρόγραμμα ταινιών. Όπως μας είπε η ίδια μιλώντας στο thebest.gr, η 1η προβολή της νέας σαιζόν έχει οριστεί για την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 και ο α’ κύκλος θα περιλαμβάνει 12 συνολικά ταινίες συν άλλες 13 ο β’ κύκλος. Η καινοτομία για φέτος θα είναι πως θα υπάρχουν 3 ενότητες όπου και θα εντάσσονται οι αντίστοιχες ταινίες που έχουν επιλεγεί, κι αυτές είναι «αγάπη είναι» με ερωτικές, κοινωνικές κατά βάσει ταινίες, «αλήθεια είναι» όπου θα παιχθούν φιλμ βασισμένα σε αληθινές ιστορίες και «χιούμορ είναι» με ταινίες με κωμική διάσταση.

Στόχος και φέτος είναι να προβληθούν ταινίες που δεν παίχθηκαν το προηγούμενο διάστημα στις αίθουσες, άρα θα έχουν τον χαρακτήρα της πρεμιέρας για την Πάτρα. Η Ελένη Δάσιου δεν θέλησε να αποκαλύψει περισσότερα για την ώρα. Αρκέστηκε να μας πει πως στο πρόγραμμα θα υπάρχουν και κάποιες σημαντικές επανεκδόσεις όπως το δραματικό φιλμ του σπουδαίου Σουηδού σκηνοθέτη Ίνγκμαρ Μπέργκμαν «Άγριες Φράουλες» παραγωγής του 1957 & διάρκειας 92 λεπτών, με τους: Βίκτορ Σιέστρομ, Ίνγκριντ Τούλιν, Μπίμπι Άντερσον που θα είναι ενταγμένο για παράδειγμα στην ενότητα «αγάπη είναι».

Οι προβολές και φέτος θα φιλοξενηθούν τις Δευτέρες στα Odeon Veso Mare στην Ακτή Δυμαίων.

Ραντεβού λοιπόν την πρώτη Δευτέρα του Οκτώβρη, στις 7/10, στις 6 το απόγευμα, στις 8.15 και στις 10.30 το βράδυ με τις καθιερωμένες προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας που πέρυσι συμπλήρωσε αισίως και γιόρτασε τα 40 της χρόνια. Η Λέσχη έχει καταφέρει να κρατά τα παλιά μέλη της και παράλληλα να διευρύνει την παρέα της με πολλούς νέους σε ηλικία σινεφίλ ενώ γνώμονας της πάντα είναι η προσεκτική επιλογή ταινιών τόσο από την τελευταία σοδειά όσο και κλασικών επανεκδόσεων.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture