Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θα... κλάδευε στα Ψηλαλώνια ο Δήμος, "πρόλαβε" όμως το ατύχημα

Θα... κλάδευε στα Ψηλαλώνια ο Δήμος, &qu...

Ο δήμος Πατρών και η αρμόδια υπηρεσία του έχουν την απόλυτη ευθύνη για τα δέντρα που υπάρχουν στις πλατείες

Ο δήμος Πατρών και η αρμόδια υπηρεσία του έχουν την απόλυτη ευθύνη για τα δέντρα που υπάρχουν στις πλατείες.

Αυτό ξεκαθαρίζεται εκ μέρους του Δασαρχείου Πάτρας μετά το πρόσφατο περιστατικό πτώσης μεγάλου κλαδιού στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων που θα μπορούσε να έχει αποφέρει τον σοβαρό τραυματισμό κάποιου περαστικού ή θαμώνα της καφετέριας, στην ντέντα της οποίας σταμάτησε.

Μιλώντας στο thebest.gr ο Δασάρχης Πατρών Σταύρος Βαρβατσούλης επισημαίνει ότι το Δασαρχείο δεν έχει δικαίωμα παρέμβασης στις πλατείες της πόλης, ούτε και ο Δήμος χρειάζεται να πάρει την άδειά του για να κλαδέψει τα επικίνδυνα δέντρα.

Κατά συνέπεια στο Δασαρχείο ουδένα αίτημα έφθασε για παρεμβάσεις στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων το οποίο, όπως τις τελευταίες ημέρες διαδίδεται και γράφεται, απορρίφθηκε από την πλευρά του, ξεκαθαρίζει ο κ. Βαρβατούλης.

 

 Επί της ουσίας το ίδιο επιβεβαιώνει μιλώντας στο thebest.gr και ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Ανδρέας Αθανασόπουλος ο οποίος υποστηρίζει ότι μέσα στο επόμενο διάστημα η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου οργανώνει συντονισμένη επιχείρηση για την αποψίλωση των πεύκων των Υψηλών Αλωνίων. Στο ερώτημά μας γιατί αυτό δεν έγινε πριν συμβεί το ατύχημα, έστω στο συγκεκριμένο δέντρο που φαινόταν να έχει πρόβλημα, ο κ. Αθανασόπουλος σημείωσε ότι τέτοιου είδους παρεμβάσεις γίνονται συγκεκριμένες περιόδους του έτους, μετά από υπόδειξη των γεωπόνων και προγραμματιζόταν κλάδεμα, όπως είχε γίνει και την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

«Που να ξέρω εάν θα έχει 8 μποφόρ και ρίξει 50 δέντρα στην πόλη; Τι να κάνει ο γεωπόνος, να καβαλάει τα δέντρα ένα-ένα για να κοιτάει τις κλάρες τους; Η επιχείρηση αυτή γίνεται οργανωμένα και με σχέδιο όταν πρέπει. Άλλωστε έχουμε ένα επιπλέον πρόβλημα στα Ψηλαλώνια με δεδομένες τις συνθήκες δεν μπορείς να κλείσεις την πλατεία μέσα στο Καλοκαίρι για να κάνεις τέτοιες εργασίες», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Αθανασόπουλος.

Πέραν της επιχείρησης αποψίλωσης των δέντρων που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο θέμα στα Ψηλαλώνια τρέχει και η διαδικασία ανανέωσης των δέντρων της πλατείας με το φύτεμα καινούργιων ανθεκτικών «κουκουναριών» και το ξερίζωμα σε δεύτερο χρόνο κάποιων από των γέρικων υφιστάμενων πεύκων. Μάλιστα η δημοτική Αρχή εξετάζει και το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν στην πλατεία και φοίνικες προς αντικατάσταση των παλαιών, που αποτελούσαν σήμα κατατεθέν των Υψηλών Αλωνίων, και οι οποίοι ξεράθηκαν από ασθένεια.

«Εξαντλήθηκε η προμήθεια δέντρων που είχαμε κάνει σε πρώτη φάση, τώρα βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο καινούργιων δέντρων προκειμένου να δημιουργήσουμε μια νέα υποδομή, μια γραμμή περισσότερη δηλαδή. Παράλληλα, προοδευτικά, θα απομακρυνθούν κάποια από τα υπάρχοντα που οι επιστήμονες θεωρούν ότι είναι τα πιο επικίνδυνα. Επίσης στα μελλοντικά μας σχέδια είναι να τοποθετήσουμε νέους φοίνικες στις θέσεις εκείνων που αρρώστησαν κι έπρεπε να κοπούν», εξηγεί ο κ. Αθανασόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις