Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Το "Μελισσόχορτο" του Γ. Ζαρκάδη υποψήφιο στα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2018

Το "Μελισσόχορτο" του Γ. Ζαρκά...

Στην κατηγορία της ποίησης - Ο 62χρονος Γ. Ζαρκάδης είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Μεταξύ των υποψηφίων για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2018 που ανακοινώθηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου 2019 συγκαταλέγεται στην κατηγορία της ποίησης και ο συμπολίτης λογοτέχνης Γιάννης Ζαρκάδης, ο οποίος είναι Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, και συνάμα ποιητής και στιχουργός.

Ο κ. Ζαρκάδης είναι υποψήφιος για το βραβείο ποίησης για την ποιητική συλλογή με τίτλο «Μελισσόχορτο» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μελάνι μαζί με τους Βασίλη Αμανατίδη, «Εσύ: τα στοιχεία», εκδόσεις Νεφέλη, Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη, «Η επιστροφή των νεκρών», εκδόσεις Πόλις, Διονύση Καψάλη, «Μαύρη καγκελόπορτα και άλλες ιστορίες», εκδόσεις Άγρα, Λιάνα Σακελλίου, «Όπου φυσά γλυκά η αύρα», Gutenberg, Γιάννη Στίγκας, «Εξυπερύ σημαίνει χάνομαι», Μικρή Άρκτος και Δήμητρα Χ. Χριστοδούλου, «Παράκτιος οικισμός», εκδόσεις Μελάνι.

Άλλα βιβλία του Γιάννη Ζαρκάδη είναι τα:

"Αχερουσία μνήμη", Εκδόσεις Πλανόδιον, Αθήνα 1991, "Βαθιά του ζώου", Εκδόσεις Συνέχεια, Αθήνα 1996, "Σαρκοφάγος", Εκδόσεις Πλανόδιον, Αθήνα 2002, "Ο λύκος και άλλα αντισώματα" Εκδόσεις Τυπωθήτω, λάλον ύδωρ, Αθήνα 2009.

Εκδηλώσεις για τον Γιάννη Ζαρκάδη έχουν γίνει στο Πολύεδρο και αλλού. Η ποιητική συλλογή του Γιάννη Ζαρκάδη «Μελισσόχορτο» είχε παρουσιαστεί σε εκδήλωση την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 στον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πάτρας (Μουρούζη 14) με ολιμητές την Κατερίνα Κωστίου, Καθηγήτρια στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών & την Μαρία Ψάχου, Φιλόλογο. Ο Γιάννης Ζαρκάδης έχει γεννηθεί στην Πέρδικα Θεσπρωτίας το 1957. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Παραμυθιάς και σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο Πάτρας. Διαμένει μόνιμα στην Πάτρα από το 1975. Διδάσκει από το 1980 Μοριακή Βιολογία στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Πάτρας. Τα πρώτα του ποιήματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Πλανόδιον (1987).

Όπως είδαμε στην Wikipedia, έχει μελοποιηθεί ποίημα του από τον συνθέτη Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Ολόκληρη η βραχεία λίστα των υποψηφίων που επιλέχθηκαν από το Τμήμα Γραμμάτων και Βιβλίου της Διεύθυνσης Γραμμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού/Γενικής Γραμματείας Σύγχρονου Πολιτισμού του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι η κάτωθι από την ανάρτηση του ethnos.gr

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture