Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Νίκη Αθανασοπούλου, η "ψυχή" του NewsStand δεν είναι πια κοντά μας

Η Νίκη Αθανασοπούλου, η "ψυχή"...

Έσβησε στα 42 της μόλις χρόνια και κηδεύτηκε στις 2 Σεπτεμβρίου

Δεν πάνε ούτε δύο εβδομάδες αφότου έφυγε από τη ζωή η γλυκιά Νίκη Αθανασοπούλου –Μητρούλια στα 42 της μόλις χρόνια. Η είδηση λύπησε πολλούς καθώς η Νίκη ήταν μία εκλεκτή κοπέλα, μία αγωνίστρια της ζωής, μία καλή οικογενειάρχης, μητέρα δύο παιδιών (της Γωγώς και της Δήμητρας) που συνάμα συνδύαζε και τη δουλειά.

Και ποιος αλήθεια στην Πάτρα δεν είχε μάθει την επιχείρηση με Διεθνή & Ελληνικό Τύπο που διηύθυνε με μεράκι και απίστευτη ομαδικότητα και καλή συνεργασία η Νίκη Αθανασοπούλου, η αδελφή της Ελευθερία Αθανασοπούλου –Μπαλτιμά και η Γιώτα Αθανασοπούλου το γένος Θεοδωροπούλου που είναι παντρεμένη με τον αδελφό των κοριτσιών, τον Απόστολο Αθανασόπουλο εργαζόμενο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο και χρόνια συνδικαλιστή.

Ήταν το περίφημο NewsStand εκεί στην οδό Αγίου Ανδρέου απέναντι σχεδόν από την πλατεία Τριών Συμμάχων, εκεί όπου οι τρεις κοπέλες ενωμένες σαν γροθιά και με όπλα τους, καθημερινά την θετική ενέργεια, το χαμόγελο, την ευγένεια και την διάθεση να σε εξυπηρετήσουν, για περισσότερα από 15 χρόνια έφερναν περιοδικά Αγγλικά, Αμερικάνικα, γαλλικά και από άλλες χώρες και ποικίλης θεματικής.

Όπως είχαν πει σε συνέντευξη τους στον Ανδρέα Βρη στην V Press τον Οκτώβριο του 2010, «δεν είμαστε σαν τα αδέλφια που ακούμε κατά καιρούς. Αυτό που βλέπει ο επισκέπτης εδώ είναι αυτό που είμαστε και στο σπίτι. Η μία προσέχει την άλλη. Είμαστε ενωμένες σαν μία γροθιά, πάντα ήμασταν έτσι, να φανταστείς πως η κεντρική πόρτα των σπιτιών μας είναι μία. Μία ζωή προχωράμε μαζί και η μία είναι το στήριγμα της άλλης».

Πριν ανοίξουν το NewsStand στην Αγ. Ανδρέου που λειτούργησε έως και το τέλος του 2015, δούλευαν στο περίπτερο στο κάτω σημείο της Τριών Συμμάχων. Το κατάστημα είχε στην κυριολεξία εξελιχθεί σε στέκι. Πολλοί περνούσαν για την καθημερινή τους εφημερίδα ή για μία γρήγορη, κλεφτή ματιά στα περιοδικά και μία ζεστή καλημέρα. Όταν έκλεισε φάνηκε αμέσως το κενό.

Ακόμη και σήμερα που μπορείς να βρεις Ξένο Τύπο όπως στο καλά ενημερωμένο τμήμα της «Γωνιάς του Βιβλίου» ή στο κιόσκι που ξανάνοιξε υπό νέα διεύθυνση στη Γούναρη, κάτω από το Πάνθεον, το κενό που άφησε το κλείσιμο του NewsStand φαντάζει ακόμα μεγάλο.

Η Γιώτα ήταν η πιο δυναμική της ομάδας, η Ελευθερία η πιο ευγενής και ήρεμη δύναμη και η Νίκη που πλέον δεν είναι ανάμεσα μας, η μικρότερη της παρέας, ένα κορίτσι με πολύ χιούμορ και ιδιαίτερα κοινωνική.

Η εξόδιος ακολουθία για τη Νίκη Αθανασοπούλου – Μητρούλια (ο σύζυγος της Παναγιώτης Μητρούλιας είναι μηχανικός μοτοποδηλάτων) εψάλη στον ιερό ναό Αγίων Θεοδώρων Δεμενίκων όπου είναι ιερέας ο πατέρας της, ο π. Ανδρέας Αθανασόπουλος, τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019 σε βαρύ κλίμα οδύνης ενώ ακολούθησε η ταφή της στο κοιμητήριο Μανεσίου Τριταίας.

Η ανάμνηση της Νίκης Αθανασοπούλου, το πηγαίο χαμόγελο της, η διάθεση να σε εξυπηρετεί πάντα αβίαστα και με ενδιαφέρον, βρίσκοντας σου το περιοδικό που ήθελες, θα μείνουν για πάντα ανεξίτηλα στο μυαλό μας.

*Οι φωτ. είναι από το αφιέρωμα της V Press.

Κείμενο: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις