Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Με πάνω από 250 ταινίες, το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων Animasyros

Με πάνω από 250 ταινίες, το 12ο Διεθνές ...

Θα διεξαχθεί από 18 έως 22/9/2019 στην όμορφη Σύρο - Περιλαμβάνει & φιλμ από το Φεστιβάλ του Σάντανς στη Γιούτα

To Διεθνές Φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων Animasyros 12  θα διεξαχθεί το χρονικό διάστημα 18-22/9/2019 στην όμορφη Σύρο των Κυκλάδων.

Η πρεμιέρα του Φεστιβάλ όπως ανακοινώθηκε, γίνεται με το "Αηδόνι του Αυτοκράτορα" της Λένας Πλάτωνος, όπου όλοι οι συντελεστές της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μαζί με τα σκηνικά της παράστασης ταξιδεύουν μέχρι το θέατρο Απόλλωνα της Ερμούπολης της Σύρου.

Για ακόμα μία χρονιά δίνεται έμφαση στους Έλληνες δημιουργούς, μέσα από το ελληνικό πανόραμα ενώ μία σειρά από ειδικά αφιερώματα σε χώρες αλλά και ιδιαίτερες θεματικές θα πραγματοποιηθούν.

Το τμήμα της Αγοράς θα φιλοξενήσει 3 πρότζεκτ από 3 σημεία της γης ενώ ένα νέο βραβείο εγκαινιάζεται, το Βραβείο Ευρωπαϊκών Αξιών: #ThisIsEU

Το αναλυτικό πρόγραμμα της 12ης διοργάνωσης του Animasyros, Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 16/9 στις 19.00 στο Ίδρυμα Γουλανδρή, στην οδό Ερατοσθένους 13 στην Αθήνα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα της 12ης διοργάνωσης από τους συντελεστές του Φεστιβάλ. Επιπλέον, θα ακολουθήσουν σύντομες ομιλίες από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, την Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κα Σοφία Ζαχαράκη, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΚΟΜΕ ΑΕ, κ. Πάνο Κουάνη, τον Αναπληρωτή Επικεφαλή της Αντιπροσωπείας ΕΕ στην Αθήνα, κ. Γιώργο Μοσχόβη, και την Διευθύνουσα Σύμβουλο της Ελευσίνα 2021, κα Μαρία Φιλιππή.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Έχοντας λάβει περισσότερες από 2.500 υποβολές συμμετοχών, η επιλογή του προγράμματος του Animasyros 12 φέρνει στο κοινό πάνω από 250 ταινίες, από περισσότερες από 30 χώρες, μεταξύ των οποίων, μερικές από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, πολυβραβευμένες αλλά και νέα «διαμάντια», με συμμετοχή σε σημαντικά φεστιβάλ όπως το Αννεσί, οι Κάννες, το Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου του Σάντανς στη Γιούτα, κ.α., καταξιωμένων επαγγελματιών καθώς και της νέας γενιάς animator, από όλο τον κόσμο, και για όλα τα γούστα.

Φέτος ειδικά, πέρα από το ειδικό αφιέρωμα «AnimaGreen», πολλές από τις ταινίες σε όλες τις κατηγορίες θέτουν στο επίκεντρό τους σημαντικά κοινωνικά θέματα, τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες, όπως το μεταναστευτικό, τα εγκλήματα πολέμου και η παιδική δουλεία, δοσμένα μέσα από την τέχνη της εμψύχωσης.

*Οι προβολές πραγματοποιούνται στο μαγευτικό θέατρο Απόλλων και στον κινηματογράφο Παλλάς, ενώ δεν λείπουν και οι υπαίθριες προβολές σε επίλεκτα σημεία της Σύρου, όπως η Πλατεία Μιαούλη και η πλατεία του Φοίνικα.

Οι φωτ. μας εστάλησαν από τους διοργανωτές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture