Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στη Κοίμηση Θεοτόκου Οβρυάς θα ψαλούν οι Χαιρετισμοί της Υψώσεως του Σταυρού

Στη Κοίμηση Θεοτόκου Οβρυάς θα ψαλούν οι...

Στο Μητροπολιτικό ιερό ναό Ευαγγελιστρίας θα τελεστεί την Παρασκευή 13/9/2019 ιερά αγρυπνία

Στον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οβρυάς Πατρών όπως και σε όλους τους ιερούς ναούς θα τιμηθεί η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Την Παρασκευή 13/9/2019 στις 6 το απόγευμα, θα τελεστεί ο Εσπερινός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Σημείωση: Σύμφωνα με την παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, οι πιστοί την παραμονή της εορτής του Σταυρού, στον Εσπερινό, προσφέρουν βασιλικό στο Ναό. Ο Ιερεύς τοποθετεί το βασιλικό στον Τίμιο Σταυρό και στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο βασιλικός ευλογημένος πλέον, δίδεται από το χέρι του Ιερέως στους πιστούς προς ευλογία και αγιασμό τους. Ο βασιλικός αυτός, αποξηραίνεται και φυλάσσεται από τους πιστούς.

Χρησιμοποιείται ως πνευματικό φάρμακο σε περιπτώσεις όπως: η βασκανία, η εγκυμοσύνη και γενικώς εις ίασιν ψυχής τε και σώματος και απαλλαγήν παντός πάθους.

Το Σάββατο 14/9/2019 είναι η κυριώνυμος μέρα της εορτής της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού (Κατάλυσις οίνου & ελαίου).

Στις 6.15-10.00 π.μ. θα τελεστεί ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία & η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού ενώ το απόγευμα στις 6 θα ψαλούν ο εσπερινός και οι Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού.

*Στο μεταξύ με αφορμή την μεγάλη αυτή εορτή της Χριστιανοσύνης, στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών την Παρασκευή 13/9/2019 στις 20/15 με περίπου 1 μετά τα μεσάνυχτα θα τελεστεί ιερά αγρυπνία (ακολουθία) για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού του Ιησού Χριστού και μάλιστα θα τεθεί προς προσκύνηση από τους πιστούς τμήμα του Τιμίου Ξύλου.

Να σημειωθεί πως το πρωί του Σαββάτου 14-9-2019 θα τελεστεί στο ναό της Ευαγγελίστριας η Β΄ Θεία Λειτουργία: 7-10 π.μ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις