Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι έγινε στη Λέρο - Τα τρία σενάρια για την κλοπή των όπλων

Τι έγινε στη Λέρο - Τα τρία σενάρια για ...

Πού εστιάζουν οι αρχές

 

Σε τρία βασικά σενάρια εστιάζουν οι αρμόδιες αρχές τις έρευνές τους, σχετικά με την κλοπή βαρέος οπλισμού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου, που έχει προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση στις ένοπλες δυνάμεις και την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Kαθημερινής», πιο ισχυρό, στην παρούσα φάση θεωρείται το ενδεχόμενο συνεργασίας των δραστών με πρόσωπο από το εσωτερικό της μονάδας.

Αντίθετα, λιγότερες πιθανότητες εκτιμάται ότι συγκεντρώνει το σενάριο η επιχείρηση να έγινε από πρόσωπα που συνδέονται με κάποια τρομοκρατική οργάνωση.

Ταυτόχρονα, εξετάζεται και το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη δράση να αποτελεί εκτέλεση σχεδίου από δρώντες που εδρεύουν σε κάποια άλλη χώρα.

Άλλωστε, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι εκτός της Αντιτρομοκρατικής, που έφτασε χθες στο νησί, και των υπηρεσιών του Πολεμικού Ναυτικού, στην υπόθεση συνδράμουν και υπηρεσίες ξένων χωρών.

Σε κάθε περίπτωση, από τις πρώτες ώρες των ανακρίσεων, αποκλείστηκε το πλέον αθώο ενδεχόμενο, δηλαδή κάποιο λογιστικό λάθος στην καταμέτρηση του οπλισμού.

 

Κανείς δεν μπαίνει και δεν βγαίνει από το στρατόπεδο

Καταθέσεις από 10 άτομα παίρνει η Αντιτρομοκρατική και την ίδια ώρα εξετάζονται καρέ – καρέ οι κάμερες ασφαλείας. Τα δέκα άτομα έχουν διατελέσει σε θέσεις ευθύνης ή έχουν σχέση με την ασφάλεια στο στρατόπεδο της Λέρου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr ανάλογα με την εξέλιξη των ερευνών είναι δυνατόν να επεκταθεί σε βάθος δεκαετίας η εξέταση ναυτών και Αξιωματικών, έστω κι αν έχουν αποστρατευθεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μεγάλη κλοπή οπλισμού από αποθήκες του Στρατού στην Κω όπου είχαν χαθεί οπλοπολυβόλα, πιστόλια και τυφέκια και είχε σημειωθεί το 2002 ακόμα δεν έχει εξιχνιαστεί.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις