Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Από πού ήρθαν και πού πήγαιναν οι αλλοδαποί που συνελήφθησαν στο λιμάνι της Πάτρας

φωτό αρχείου thebest.gr

φωτό αρχείου thebest.gr

Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Συνελήφθησαν 43 άτομα

Με τρία λεωφορεία από Αθήνα έφτασαν χθες το μεσημέρι στο παλιό λιμάνι της Πάτρας 105 αλλοδαποί, ανάμεσα στους οποίους οικογένειες με παιδιά και οι οποίοι επιθυμούσαν να επιβιβαστούν σε πλοίο της γραμμής Πάτρα - Κεφαλονιά. Ωστόσο από τον έλεγχο των λιμενικών προέκυψε ότι τα χαρτιά πολλών ήταν πλαστά και συνελήφθησαν 42 άτομα.  Ο τελικός τους προορισμός ήταν να φτάσουν στην Ιταλία. Τους καλοκαιρινούς μήνες συνδέονται τόσο η Ζάκυνθος όσο και η Κεφαλονιά με την Ιταλία και χθες ήταν τα τελευταία δρομολόγια σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr

Και εκτός από τις 42 συλλήψεις στην Πάτρα έγιναν και 32 συλλήψεις στη Ζάκυνθο. Σύμφωνα με το Λιμενικό "στη σύλληψη τριάντα δύο (32) αλλοδαπών, προέβησαν χθες το μεσημέρι στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ζακύνθου. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής στο Νέο Μόλο Ζακύνθου πριν το απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα".

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Στη σύλληψη σαράντα δύο (42) αλλοδαπών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε, στον βόρειο λιμένα Πατρών, προ τον απόπλου πλοίο με προορισμό την Σάμη Κεφαλληνίας οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Τα δύο περιστατικά αναδεικνύουν τις προσπάθειες αλλοδαπών να περάσουν από την Ελλάδα στο εξωτερικό, μέσω νέων "δρόμων", οι οποίοι πότε είναι θαλάσσιοι, πότε χερσαίοι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις