Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Βατόπουλος, Πιατάς, Συμπάρδης στις εκδηλώσεις του Μεταίχμιο στο 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

Βατόπουλος, Πιατάς, Συμπάρδης στις εκδηλ...

Το Φεστιβάλ έχει ήδη ξεκινήσει και θα συνεχιστεί έως την Κυριακή 15/9/2019

Με επιτυχία ξεκίνησε στις 30 Αυγούστου και θα συνεχιστεί έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2019 στο Ζάππειο στην Αθήνα το 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου και στο χώρο του λειτουργεί και το περίπτερο των εκδόσεων Μεταίχμιο, οι οποίες όπως κάθε χρόνο, συμμετέχουν στο Φεστιβάλ και περιμένουν το αναγνωστικό κοινό να περάσει από το περίπτερό τους (αρ. 79-81-83-85) και να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις τους, στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των εκδόσεων Μεταίχμιο, ελάτε να ξεφυλλίσετε τα βιβλία μας (λογοτεχνικά, παιδικά, εκπαιδευτικά, δοκίμια, βιβλία τσέπης), να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις μας και να ανακαλύψετε τις υπόλοιπες δράσεις μας, αλλά και να σας προμηθεύσουμε με πλούσιο ενημερωτικό υλικό. Ζητήστε τους καινούργιους μας καταλόγους για να ενημερωθείτε για νέες και παλιότερες εκδόσεις.

Όσον αφορά στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Μεταίχμιο στο Ζάππειο, είναι οι εξής:

Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019, στις 9 το βράδυ, ο Βασίλης Γκουρογιάννης παρουσιάζει το νέο του βιβλίο με τίτλο «Αναψηλάφηση», ένα πολιτικό, υπαρξιακό μυθιστόρημα που απεικονίζει μια Ελλάδα με τα τραύματα του εμφυλίου, της δικτατορίας, της μεταπολίτευσης και της κρίσης, μια εξαιρετική αναψηλάφηση της Μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στη σκηνή «Γιώργος Σεφέρης».

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Η Καθημερινή» και συγγραφέας Νίκος Βατόπουλος μας ξεναγεί στους μικρούς δρόμους, στις συνοικίες και στις παλιές γειτονιές της Αθήνας με αφορμή το νέο του βιβλίο «Μικροί δρόμοι της Αθήνας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στη σκηνή «Γεώργιος Βιζυηνός».

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, ο Γιώργος Συμπάρδης παρουσιάζει το βραβευμένο του μυθιστόρημα «Αδέλφια», μια ιστορία ενηλικίωσης, όπου σε μια οικογένεια της δεκαετίας του ’50 και των αρχών του ’60 ξεσπά ένας εμφύλιος ανάμεσα σε δυο αδέλφια.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη σκηνή «Γιώργος Σεφέρης».

Το κεντρικό αφιέρωμα του φετινού Φεστιβάλ είναι «Η λογοτεχνία επί σκηνής» και επικεντρώνεται στην άρρηκτη σχέση της λογοτεχνίας με το θέατρο, τον κινηματογράφο και τη μουσική και πώς αυτή διαμορφώνεται ανά τους αιώνες.

Στο πλαίσιο αυτό οι εκδόσεις Μεταίχμιο διοργανώνουν μία σχετική εκδήλωση στη σκηνή «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης», το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα όπου θα παρουσιαστεί το θεατρικό αναλόγιο που βασίζεται στο βιβλίο του Δημήτρη Πιατά «Σινέ Λαύκος». Εκτός από τον ίδιο συμμετέχουν οι ηθοποιοί Ιεροκλής Μιχαηλίδης και Αλέξανδρος Μπουρδούμης, ο οποίος μαζί με τον Δημήτρη Πιατά έπαιξαν το φετινό καλοκαίρι στην παράσταση «Προμηθέας» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με την Κάθρυν Χάντερ που πήγε και στην Επίδαυρο.

Τέλος για τους μικρούς μας φίλους, ο ντετέκτιβ Κλουζ περιμένει όλα τα παιδιά για να ξεδιαλύνουν νέες μυστηριώδεις υποθέσεις, να λύσουν γρίφους και μυστήρια το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ. Εμψυχώνει η ομάδα «Ανεμόμυλοι». Η εκδήλωση πραγματοποιείται στη σκηνή «Γεώργιος Βιζυηνός».

Με όχημα τη φαντασία και την ιστορία του βιβλίου της Έμιλι Γκράβετ "Δυο φίλοι, μα τι φίλοι" η ηθοποιός και εμψυχώτρια Ειρήνη Κουμπαρούλη καλεί κάθε παιδί να ανακαλύψει μαζί της και με τους ήρωες του βιβλίου τη δύναμη της φιλίας και της διαφορετικότητας, αλλά και την αξία του να είσαι ο εαυτός σου, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στη σκηνή «Γιώργος Σεφέρης».

 *Ώρες λειτουργίας του Φεστιβάλ

Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00-22:30

Παρασκευή και Σάββατο: 18:00-23:00

Κυριακή: 10:30-15:00 και 18:00-22:30.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture