Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Έρχεται 5 Σεπτεμβρίου 2019 & στην Πάτρα "Το Αυτό Κεφάλαιο 2" με τον δολοφόνο κλόουν

Έρχεται 5 Σεπτεμβρίου 2019 & στην Πά...

Η πρώτη ταινία πρόπερσι είχε κάνει 700 εκατ. δολάρια εισπράξεις

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2019 ταυτόχρονα με την έξοδο του στις αίθουσες της Αμερικής θα δούμε και στην Ελλάδα (και στην Πάτρα) τη συνέχεια του θρίλερ «Το Αυτό – It». Ο λόγος για το «Αυτό Κεφάλαιο 2 – It Chapter 2» σε σκηνοθεσία του Αργεντίνου Άντι Μουσιέτι, με το σενάριο να είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα Ιt του μετρ του τρόμου, Στίβεν Κινγκ. Το σενάριο υπογράφει ο Γκάρι Ντάουμπερμαν («It», “Annabelle: Creation”).

Παίζουν οι ηθοποιοί: Τζέιμς ΜακΑβόι, Τζέσικα Τσάστεϊν, Μπιλ Χέιντερ, Αϊζέια Μουσταφά, Τζέι Ράιαν, Τζέιμς Ράνσον, Μπιλ Σκάρσγκαρντ, Άντι Μπιν, Τζάντεν Μαρτέλ, Γουάιτ Όλεφ, Σοφία Λίλις, Φιν Γούλφχαρντ, Τζέρεμι Ρέι Τέιλορ, Τσόουζεν Τζέικομπς, Τζακ Ντίλαν Γκρέιζερ και ο Ξαβιέ Ντολάν.

Το βιβλίο: "Το Αυτό" (τόμος Ι και ΙΙ) κυκλοφορεί και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Τσέκο Βαρέζε

Διάρκεια: 2 ώρες και 45 λεπτά.

Διανομή στις Ελληνικές αίθουσες από την Tanweer.

Το κακό, όπως το περιέγραψε η αξεπέραστη πένα του Στίβεν Κινγκ, αναδύεται ξανά στην κωμόπολη Ντέρι, με τον σκηνοθέτη Άντι Μουσιέτι να επιστρέφει και να συγκεντρώνει τα ενήλικα πια μέλη του Κλαμπ των Χαμένων στο δεύτερο κεφάλαιο του «It».

Η πρώτη ταινία «έσπασε» ως γνωστόν τα ταμεία παγκοσμίως με εισπράξεις πάνω από 700 εκατομμύρια δολάρια, κατακτώντας τη θέση της ταινίας τρόμου με τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στα χρονικά ενώ κατάφερε να επαναπροσδιορίσει και να υπερβεί τις κλασικές ταινίες θρίλερ αποτελώντας κι ένα φαινόμενο παγκοσμίως.

Να προσθέσουμε πως ο εξαιρετικός  Μπιλ Σκάρσγκαρντ επιστρέφει στον ρόλο του σατανικού Πένιγουαϊζ με τη μορφή του κλόουν.

Σύνοψη

Κάθε 27 χρόνια το κακό επισκέπτεται την πόλη του Ντέρι. Στο δεύτερο κεφάλαιο, τρεις δεκαετίες μετά, οι δρόμοι των κεντρικών χαρακτήρων διασταυρώνονται και πάλι. Μπορεί οι φίλοι από το Κλαμπ των Χαμένων να έχουν μεγαλώσει και να έχουν φύγει μακριά, αλλά ένα κρίσιμο τηλεφώνημα τους φέρνει πίσω εκεί όπου όλα ξεκίνησαν.

Στο «Ιt», τα νεαρά μέλη του Κλαμπ των Χαμένων είχαν πάρει όρκο να ενώσουν ξανά τις δυνάμεις τους, αν ο Πενιγουάιζ επιστρέψει. Και όντως επιστρέφει… 27 χρόνια μετά.

Για τον Άντι Μουσιέτι, τον σκηνοθέτη της δεύτερης και της πρώτης ταινίας, το «Αυτό» δεν έφυγε ποτέ. Όσο η πρώτη ταινία κέρδιζε κοινό και ορισμένους εκ των κριτικών, ο σκηνοθέτης είχε ήδη συγκεντρωθεί στην προετοιμασία του τελευταίου κεφαλαίου της σειράς.

«Έχω ασχοληθεί με το πρότζεκτ πολύ καιρό, το έχω διαμορφώσει, έχω ξεπεράσει δυσκολίες και το έχω απολαύσει. Είχα έντονη σύνδεση με τη διαδικασία της δημιουργίας της ταινίας και δεν μπορούσα να αποστασιοποιηθώ. Προφανώς, ήταν καταπληκτικά και είμαι πολύ ευχαριστημένος και κολακευμένος», ανέφερε.

Ο σκηνοθέτης Άντι Μουσιέτι ήξερε από την αρχή ότι έπρεπε να επιστρέψει επειγόντως στο Ντέρι. «Η επίδραση ήταν απίστευτη. Το κοινό συνδέθηκε με τους χαρακτήρες και την ιστορία και στο τέλος υπήρχε μία υπόσχεση ότι κάτι άλλο θα έρθει. Βασικά, αν γυρίσει το Αυτό, γυρίζουν και οι Χαμένοι. Το δεύτερο κεφάλαιο είναι εξίσου απαραίτητο όσο το πρώτο».

Για τον σεναριογράφο Γκάρι Ντάουμπερμαν, η δουλειά πάνω στην κινηματογραφική μεταφορά του έπους του Στίβεν Κινγκ ήταν μία αδιάκοπη διαδικασία. Σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη, ήταν σε συνεχή επαφή με τον σπουδαίο συγγραφέα. «Αρχίσαμε να μιλάμε μαζί του όταν είχαμε σχεδόν τελειώσει το πρώτο κεφάλαιο. Του το δείξαμε και αντέδρασε θετικά. Δεν ήθελα να χάσουμε την ευκαιρία να μοιραστεί τις σκέψεις του για τη δεύτερη ταινία», ανέφερε ο Μουσιέτι.

Όσο για τον Στίβεν Κινγκ είπε πως: «είχα ελπίδες για την ταινία, αλλά δεν ήμουν προετοιμασμένος ότι θα είναι τόσο καλή. Νομίζω ότι η καλύτερη ψήφος εμπιστοσύνης για τη δεύτερη ταινία ήταν το γεγονός ότι το κοινό χειροκρότησε όταν στο τέλος της πρώτης εμφανίστηκε κάρτα που έλεγε ότι πρόκειται για το πρώτο κεφάλαιο. Οι θεατές ήθελαν κι άλλο. Τώρα, θα πάρουν το υπόλοιπο. Δεν είναι σίκουελ, είναι το δεύτερο μέρος μιας ενοποιημένης ιστορίας».

Η ταινία θίγει & τα θέματα του σεξισμού και της μισαλλοδοξίας που πραγματεύεται ο Κινγκ με αποκορύφωμα ένα ανατριχιαστικό έγκλημα που καθορίζει τη σκοτεινή ατμόσφαιρα που επικρατεί στο Ντέρι. «Η επίδραση του Πενιγουάιζ έχει κατακλύσει την πόλη με τρόπους που δεν έχουμε δει στην πρώτη ταινία. Είναι πιο αβοήθητη η πόλη, σαν να πνέει το λοίσθια. Όταν επιστρέφουν οι Χαμένοι, ο Πενιγουάιζ θέλει να τους εξολοθρεύσει απεγνωσμένα, γιατί είναι το μόνο εμπόδιο στο να κατακλύσει όλη την πόλη», αναφέρουν οι συντελεστές.

Τη μόνη γυναίκα του Κλαμπ των Χαμένων υποδύεται η κοκκινομάλλα σταρ Τζέσικα Τσάστεϊν, η οποία τόνισε τα εξής. «Λάτρεψα την πρώτη ταινία και αγάπησα τον χαρακτήρα της Μπέβερλι, που υποδυόταν η Σοφία Λίλις. Έχει δυναμική παρουσία και είναι πολύ θαρραλέα. Έχει δει πολύ σκοτάδι και αυτό την κάνει ατρόμητη» λέει η ηθοποιός για τον χαρακτήρα.

Tέλος ο 40χρονος ηθοποιός από την Γλασκώβη, Τζέιμς ΜακΑβόι που τον είχαμε δει και στην «Ύποπτη Συνωμοσίας» του Ρόμπερτ Ρέντφορντ το 2011, δήλωσε φανατικός αναγνώστης του Στίβεν Κινγκ και των θεμάτων που πραγματεύεται. «Μερικά από τα βιβλία του διαβάζονται δυο και τρεις φορές. Έχουν πολύ υλικό. Διάβασα το Αυτό όταν ήμουν 12. Έχουμε τη μάχη ανάμεσα στο κακό και μια παρέα παιδιών, που επιστρέφουν για να το πολεμήσουν, όταν πια έχουν μεγαλώσει. Αυτά τα εφτά παιδιά είναι ένας μαγικός στρατός που πιστεύει πιο έντονα από έναν ενήλικα. Οπότε, επιστρέφοντας για να αντιμετωπίσουν τον Πενιγουάιζ 27 χρόνια μετά, οι Χαμένοι είναι παραλυμένοι. Ως ενήλικες, δεν πιστεύουν πια στη μαγεία. Ο μόνος τρόπος για να νικήσουν το Αυτό είναι να ανακαλύψουν το παιδί μέσα τους, να πιστέψουν σε τέρατα» λέει ο ηθοποιός.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture