Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Έφη Αχτσιόγλου: «Οι άνεργοι φταίνε», η αντίληψη του νέου διοικητή του ΟΑΕΔ

Έφη Αχτσιόγλου: «Οι άνεργοι φταίνε», η α...

Δήλωση της βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ

Η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου έκανε την εξής δήλωση:

Το πρόσωπο που επέλεξε η κυβέρνηση της ΝΔ για διοικητή του ΟΑΕΔ, που σημειωτέον δεν έχει αναγνωρισμένο πτυχίο, εμφανίστηκε σήμερα στη Βουλή να αγνοεί βασικά δεδομένα της ελληνικής αγοράς εργασίας, αλλά και να διακατέχεται από μια εντελώς στρεβλή αντίληψη για τις αιτίες της ανεργίας στη χώρα μας.

Κατά τον κ. Πρωτοψάλτη, η κύρια αιτία της ανεργίας στην Ελλάδα είναι η έλλειψη δεξιοτήτων και κατάρτισης των ανέργων. Ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ ίσως αγνοεί το πρόβλημα του brain drain, σε κάθε περίπτωση υποτιμά τις ικανότητες των νέων πτυχιούχων αλλά και τις συνέπειες της μακρόχρονης οικονομικής κρίσης και των πολιτικών λιτότητας που εφαρμόστηκαν στη χώρα μας. Το βέβαιο είναι ότι η επιμονή του νέου διοικητή στα ζητήματα κατάρτισης αποκαλύπτει την επιδίωξη της κυβέρνησης για διοχέτευση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ιδιώτες παρόχους αμφίβολης κατάρτισης. Όμως, η μετατροπή του ΟΑΕΔ σε μηχανισμό κατανομής κονδυλίων σε ιδιωτικά κέντρα κατάρτισης δεν συνιστά πολιτική καταπολέμησης της ανεργίας.

Εξίσου ανησυχητική υπήρξε η διφορούμενη απάντηση του υπουργού Εργασίας για τη συνέχιση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας και το μέλλον των 30.000 εργαζόμενων σε αυτά. Η, δε, προσπάθεια του κ. Βρούτση, κατά την ίδια διαδικασία, να υποβαθμίσει τη σημασία της αύξησης του κατώτατου μισθού κατά 11% από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  και να χρήσει εαυτόν προστάτη των εργαζομένων υπήρξε μάλλον φαιδρή. Λίγη αυτοσυγκράτηση από τον υπουργό που κατέχει το ρεκόρ ανεργίας (28%!) και η νέα του θητεία στιγματίστηκε από την εν κρυπτώ κατάργηση θεμελιωδών εργατικών δικαιωμάτων δεν θα έβλαπτε.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις