Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τραγωδία Helios: Ηχητικό ντοκουμέντο από τα τελευταία λεπτά της μοιραίας πτήσης

ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑΙΟΥ ΑΕΡΟΣΚ...

ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑΙΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ / ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ. (EUROKINISSI-B. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)

Στις 14 Αυγούστου συμπληρώθηκαν 14 χρόνια από την τραγωδία

'Ηταν μια μαύρη παραμονή Δεκαπενταύγουστου. Στις 14 Αυγούστου 2005 πέφτει στο Γραμματικό αεροπλάνο των κυπριακών αερογραμμών Helios. Ανάμεσα στα θύματα και ένας από την Αιτωλοακαρνανία. Τα τραγικά τελευταία λεπτά της μοιραίας πτήσης 522 της HELIOS στις 14 Αυγούστου του 2005, έτσι όπως καταγράφηκαν από τους πιλότους των δύο F16 που απογειώθηκαν από την Αγχίαλο για να αναγνωρίσουν και να αναχαιτίσουν το αεροπλάνο που είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να επικοινωνεί με τον πύργο ελέγχου.


Το philenews φέρνει στη δημοσιότητα το συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο με τον τότε σμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας Παναγιώτη Σταθόπουλο, που ως αρχηγός του σχηματισμού που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Αγχιάλου περιγράφει τις τελευταίες κινήσεις του αεροπλάνου αλλά και του Ανδρέα Προδρόμου μέσα στο πιλοτήριο!



Η φωνή ενός από τους καλύτερους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας λυγίζει και «σπάει» όταν μεταδίδει το «MAYDAY MAYDAY Πρόσκρουση πολιτικού αεροσκάφους» προκαλώντας ανατριχίλα σε όποιον τον ακούει. Ο τότε Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Διερεύνυσης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων Ακριβός Τσολάκης μιλά στον Παναγιώτη Δημόπουλο και την κάμερα του philenews για όσα απίστευτα έζησαν οι πιλότοι των F16 αλλά και για τις εικόνες που ακόμη στοιχειώνουν τον ίδιο 14 χρόνια μετά τη φοβερή τραγωδία.

Το αεροπλάνο αναχώρησε από τη Λάρνακα στις 09:07 το πρωί της 14ης Αυγούστου 2005. Με ενδιάμεση στάση το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα θα έφθανε στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, Πράγα. Το Boeing 737 της Helios Airways συνετρίβη στις 12:05 στην ορεινή περιοχή του Γραμματικού στη βόρεια Αττική. Η τραγωδία έγραφε 14 Αυγούστου 2005 και αφορούσε τον θάνατο 115 επιβατών και 6 μελών του πληρώματος.

Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΩΝΟΣ...

Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑΙΟΥ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ.- EUROKINISSI

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις