Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η Γαλλική κομεντί "Χαλαρώστε Κύριε Αλέν!" συνεχίζεται στα Odeon Veso Mare

Η Γαλλική κομεντί "Χαλαρώστε Κύριε ...

Επίσης από 15 έως 18/8 θα παίζεται και στο θερινό σινέ - Κάστρο στο Ρίο στις 22.00

Για 2η εβδομάδα θα συνεχιστεί από την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019 στα Odeon Veso Mare, όπου σημειωτέον δεν βγαίνει καμία νέα ταινία, το Γαλλικό κοινωνικό και με κωμικά στοιχεία φιλμ «Un Homme Presse – Xαλαρώστε Κύριε Αλέν!» σε σκηνοθεσία Ερβέ Μιμράν με τους Φαμπρίς Λουκινί, Λεϊλά Μπεκτί, Ιβ Ζακ.

Το φιλμ διανομής της Odeon, απ’ όσο είδαμε από την Πέμπτη 15/8 και έως και την Κυριακή 18/8 θα προβάλλεται και στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο, στις 22.00. Διάρκεια: 100 λεπτά.

Κεντρικός ήρωας είναι ο Αλέν, ένας ισχυρός και σεβαστός επιχειρηματίας που βρίσκεται στην κορυφή της καριέρας του και δεν σπαταλά τον χρόνο του σε ανούσια όπως τα θεωρεί, ζητήματα, όπως η οικογένεια, οι φίλοι και η διασκέδαση. Όταν ένα σοβαρό εγκεφαλικό επηρεάζει την ομιλία του, όλα όσα λέει είναι από ακατανόητα έως… ξεκαρδιστικά. Προκειμένου να σώσει την καριέρα του, θα ζητήσει τη βοήθεια μιας νεαρής λογοθεραπεύτριας.

Όμως, καθώς η διαδικασία της αποκατάστασης θα χρειαστεί χρόνο και υπομονή, ο Αλέν θα συνειδητοποιήσει σταδιακά πως το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του τον προσπέρασε. Όπως έγραψε το περιοδικό Αθηνόραμα στην κριτική του, το σινεμά μάς έχει διδάξει αμέτρητες φορές και μας έχει αποδείξει ξανά και ξανά πως ο έρωτας, οι οικογενειακοί δεσμοί, η φιλία και οι πνευματικές ενασχολήσεις είναι πράγματα σπουδαιότερα από την επιτυχία, το χρήμα και την κοινωνική καταξίωση. Το «Χαλαρώστε Κύριε Αλέν!» μας το επαναλαμβάνει, λοιπόν, μέσα από τη μυθοπλαστική διασκευή της αληθινής ιστορίας του 65χρονου σήμερα Κριστιάν Στρεφ, πρώην κορυφαίου στελέχους των εταιρειών Airbus και Peugeot.

Το κινηματογραφικό alter ego του είναι ο Αλέν Ουαπλέρ, ένας εργασιομανής, τελειομανής άνδρας και αναντικατάστατο στέλεχος μιας μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας. Όταν ένα εγκεφαλικό επεισόδιο επηρεάσει την ομιλία και την καθημερινότητα του, τότε θα χρειαστεί να επανεξετάσει τις προσωπικές του αξίες. Το σενάριο σύμφωνα με το Αθηνόραμα, δίνει στον Λουκινί πάσα για μια ερμηνεία κωμικής κομψότητας κι αυτό είναι το μόνο πραγματικά ενδιαφέρον μέσα σε μια μάλλον χλιαρή κινηματογραφική κοινοτοπία.

Παραγωγή: Σιντονί Ντουμάς, Ματιέ Ταρό.

Eπιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture