Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στις 22 Αυγούστου στην Ελλάδα το "Μεσοκαλόκαιρο", ένας εφιάλτης καλοκαιρινής νύχτας

Στις 22 Αυγούστου στην Ελλάδα το "Μ...

Το νέο φιλμ τρόμου του Άρι Άστερ έχει πάρει καλές κριτικές στο εξωτερικό

O Άρι Άστερ, σκηνοθέτης της περσινής ταινίας τρόμου «Herediatary – Η διαδοχή» με την Τόνι Κολέτ που είχε εντυπωσιάσει όσο και φοβίσει, υπογράφει τώρα ένα νέο φιλμ τρόμου, το «Μεσοκαλόκαιρο – Midsommar», για το οποίο ο σκηνοθέτης του «Τρέξε!» και του φετινού «Εμείς», Τζόρνταν Πιλ είπε τα εξής: «δεν έχει ξαναϋπάρξει τέτοια ταινία, κι ότι άλλο θα έρθει από δω και μπρος θα πρέπει να αναμετρηθεί μαζί της. Θυμάμαι ξανά την τελευταία πράξη και σκέφτομαι “Ω να σου...”».

«Μια εξωφρενική μαύρη κωμωδία τρόμου – ένα πανηγύρι αγωνίας», απεφάνθη η εφημερίδα Τhe Guardian και για «ένα άρρωστο, πανέμορφο αριστούργημα από τον νέο αναρχικό θεό του τρόμου» έκανε λόγο η εφημερίδα The Telegraph.

«Νοσηρός τρόμος στην “feel-mad” ταινία της δεκαετίας». – The Evening Standard

«O Άρι Άστερ θέλει να κάνει το Μεσοκαλόκαιρο την νέα σας αγαπημένη ταινία χωρισμού». – Vice Canada

«Ο Άρι Άστερ προτιμάει τους εφιάλτες καλοκαιρινής νύχτας». – The New York Times

«Μία έντονη, μοναδική, συγκλονιστικά διαστροφική εμπειρία που απαιτεί να την βιώσεις στην μεγάλη οθόνη, το Μεσοκαλόκαιρο είναι το απόλυτο θρίλερ του 2019. Προσοχή: περιέχει ανησυχητική ποσότητα folk μουσικής».– Empire

«Το Μεσοκαλόκαιρο του Άρι Άστερ είναι ένας ηλιόλουστος, τρομακτικός θρίαμβος». – The Atlantic

«Ένας ανεξίτηλος εφιάλτης». - Indiewire

«Γνωρίστε τον νέο πρίγκιπα του τρόμου». - Time Out London

«Μια καινούργια είσοδος στο πάνθεον του παγανιστικού τρόμου. Το Μεσοκαλόκαιρο είναι η πιο τρομακτική ταινία που έχει γυριστεί ποτέ σε εκτυφλωτική ηλιοφάνεια». - Rolling Stone

 «Φρικιαστικό. Ίσως η τέλεια καλοκαιρινή ταινία». - Forbes

«Το συμπέρασμα είναι ένα: αυτό το πράγμα πρέπει να το δείτε». – Vogue

*H ταινία συγκεντρώνει μέσο όρο στο rotten tomatoes 82%.

Σε σκηνοθεσία Άρι Άστερ λοιπόν, ο οποίος συνεργάστηκε και στο σενάριο με τους Άνα Κόαν, Μιγκέλ Κόαν, έχουμε το «Μεσοκαλόκαιρο» όπου παίζουν οι Φλόρενς Πιού, Τζακ Ρέινορ, Γουίλιαμ Τζάκσον Χάρπερ, Γουίλ Πούλτερ και Βίλχελμ Μπλόμγκρεν.

Ο Άρι Άστερ επιστρέφει μετά την ταινία που τον σύστησε στο κοινό, την επιβλητική «Διαδοχή», με ένα τρομαχτικό κινηματογραφικό παραμύθι, όπου ένας κόσμος σκότους απλώνεται κάτω από το υπέρλαμπρο φως της ημέρας.

Η 2η ταινία του 33χρονου Νεουορκέζου δημιουργού είναι ένα σκοτεινό, παραισθησιογόνο παραμύθι που προκαλεί τη σκέψη, αλλά και τα ένστικτα.

Μέσα από την ταλαντούχα πρωταγωνίστρια Φλόρενς Πιού (Lady Macbeth, The Little Drummer Girl), ο Άστερ εξετάζει ένα πλούσιο εύρος ιδεών, εμβαθύνοντας στο είδος των ταινιών τρόμου για να χτίσει μία μοναδική, ανατριχιαστική και απόκοσμη κινηματογραφική εμπειρία, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Σύνοψη

Η Ντάνι (Φλόρενς Πιού) και ο Κρίστιαν (Τζάκ Ρέινορ) είναι ένα νεαρό ζευγάρι από την Αμερική, του οποίου η σχέση είναι υπό διάλυση.

Όμως, μετά από μία οικογενειακή τραγωδία που ταράζει την Ντάνι, το πένθος τους φέρνει πάλι κοντά και η Ντάνι αυτοπροσκαλείται σε ένα ταξίδι του Ντάνι με τους φίλους του σε ένα μοναδικό στο είδος του φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα το μεσοκαλόκαιρο σε ένα απομονωμένο σουηδικό χωριό.

Αυτό που ξεκινάει σαν μία ανέμελη καλοκαιρινή περιπέτεια σε ένα ηλιόλουστο καταφύγιο, παίρνει νοσηρή τροπή, όταν οι κάτοικοι του χωριού προσκαλούν τους καλεσμένους να συμμετέχουν σε εορτασμούς που μεταμορφώνουν αυτόν τον παράδεισο σε ένα όλο και πιο ανησυχητικό και ενοχλητικό μέρος.

*Η ταινία “Μεσοκαλόκαιρο - Midsommar”   θα βγει στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019 σε διανομή από την Tanweer και αναμένεται να την δούμε και στην Πάτρα.

Οι εισπράξεις μέχρι στιγμής στις ΗΠΑ έχουν φτάσει τα 26 εκατ. δολάρια συν άλλα περίπου 9 από τον υπόλοιπο κόσμο.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture