Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απολύσεις πλέον χωρίς... βάσιμο λόγο- Επίθεση από Αχτσιόγλου

Απολύσεις πλέον χωρίς... βάσιμο λόγο- Επ...

Κατάργησαν την σχετική διάταξη με τροπολογία της τελευταίας στιγμής

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τροπολογία της τελευταίας στιγμής που έφερε στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με την οποία η κυβερνητική πλειοψηφία αποφάσισε να καταργήσει τη διάταξη περί δικαιολόγησης των απολύσεων εκ μέρους των εργοδοτών.

Συγκεκριμένα ο αρμόδιος Υπουργός Γιάννης Βρούτσης δικαιολογώντας την απόφαση για την κατάργηση της διάταξης για το βάσιμο λόγο απόλυσης, υποστήριξε ότι αποδείχθηκε βλαπτική διότι τα αποτελέσματα των απολύσεων δείχνουν αύξηση απολύσεων από το 2018 στο 2019, την οποία ο Υπουργός απέδωσε στη διάταξη αυτή.

"Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει. Καταργούμε ιδεοληπτικές εργασιακές διατάξεις και προχωράμε μπροστά για την Ελλάδα του αύριο, για την Ελλάδα που αξίζει στους Έλληνες", είπε ο κ. Βρούτσης.

Η απάντηση ήρθε λίγο αργότερα από την προκάτοχό του και τομεάρχη Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου η οποία σε ανάρτησή της αναφέρει τα εξής:  

 «Με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, εκτός διαδικασίας και πέντε λεπτά πριν κλείσει η συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Βρούτσης επιχείρησε να καταργήσει κορυφαίας σημασίας ρυθμίσεις για τα εργασιακά που θέσπισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, το αιτιολογημένο των απολύσεων, την προστασία των εργαζομένων στις εργολαβίες και τις ευνοϊκές προθεσμίες υπέρ των εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους με την παρέμβαση του ΣΕΠΕ. Εκτελώντας προφανώς συμβόλαιο με το ΣΕΒ».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις