Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νομική ήταν και πάει- Καταργήθηκε η Σχολή του ΑΕΙ Πατρών

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατάργ...

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατάργησε τη Νομική Πατρών

Μετά την ψηφοφορία στη Βουλή

 19:40 Όνειρο ήταν και πάει. Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, πριν καν υποδεχθεί τους πρώτους της φοιτητές καταργήθηκε σήμερα από την Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Το σχετικό άρθρο που εισηγήθηκε η αρμόδια υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία, ανάμεσά τους και οι βουλευτές Αχαΐας του κυβερνόντος κόμματος, και πλέον αποτελεί παρελθόν... 

--------------

Καταργείται σήμερα και επίσημα απόψε με την ψήφιση του διυπουργικού νομοσχεδίου, που αναμένεται να λάβει τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Παρά λοιπόν τις αντιδράσεις σύσσωμης της πόλης, των θεσμών και των φορέων της, την κατάργηση αναμένεται να υπερψηφίσουν και οι 4 βουλευτές Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας. Ο λόγος για τους Άγγελο Τσιγκρή, Ιάσονα Φωτήλα, Χριστίνα Αλεξοπούλου και Ανδρέα Κατσανιώτη. 

Απέναντι στην κατάργηση της Νομικής Σχολής τάχθηκε μέχρι και ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, Νεκτάριος Φαρμάκης.  

Χαραστηριστική για τους λόγους της κατάργησης, ήταν η τοποθέτηση του Ευριπίδη Στυλιανίδη, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Ροδόπη, την Τετάρτη το βράδυ από το βήμα της Βουλής. Ο κύριος Στυλιανίδης παραδέχθηκε, ότι η πρωτοβουλία αυτή της κυβέρνησης ήταν μια παροχή στην περιοχή της Κομοτηνής και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Ευχαρίστησε μάλιστα τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, που κράτησε όπως είπε τις δεσμεύσεις που είχε δώσει.

Η τοποθέτηση του κ. Στυλιανίδη, αποτυπώνει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, το κλίμα που επικρατεί στην τοπική κοινωνία της Κομοτηνής, όπου και εκεί λειτουργεί Νομική Σχολή. Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η ίδρυση της Νομικής Σχολής στην Πάτρα, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από την Κομοτηνή, η οποία ζητούσε να μην προχωρήσει η Νομική της Πάτρας. 

Αμέσως μετά τον βουλευτή Ροδόπης της ΝΔ, στο βήμα της Βουλής ανέβηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα, Κώστας Μάρκου, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναδείξει στην τοποθέτησή του, την ομολογία του κύριου Στυλιανίδη, ότι στην ουσία δηλαδή η κατάργηση της Νομικής Σχολής της Πάτρας  δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια παραχώρηση του Πρωθυπουργού στην Κομοτηνή και το τοπικό Πανεπιστήμιο, με την οποία ωστόσο υποβαθμίζεται τόσο η Αχαΐα όσο και το Πανεπιστήμιο της Πάτρας. 

 

 

Αναφορά για τη Νομική και από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρα

Αναφορά στην κατάργηση της Νομικής της Πάτρας έκανε ωστόσο για ακόμα μια φορά και ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην τοποθέτηση του στη Βουλή την Πέμπτη το μεσημέρι.  Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως οι λόγοι που επικαλείται ότι μια ακόμα Νομική Σχολή θα δημιουργούσε επιπλέον ανέργους, είναι επιπέδου καφενείου ενώ αναρωτήθηκε αν το ίδιο επιχείρημα ισχύει και για άλλες σχολές και τμήματα, όπως για παράδειγμα αυτό των Πολιτικών Μηχανικών.  

Νίκη Κεραμέως: Γιατί καταργώ τη Νομική της Πάτρας

Ιδιαίτερη αναφορά στην απόφασή της να καταργήσει τη Νομική Σχολή της Πάτρας έκανε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας από το βήμα της Βουλής. Όπως είπε:

«Ρύθμιση για την άρση της πρόβλεψης για ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα. Τα είπαμε εκτενώς στην Επιτροπή για το θέμα αυτό. Δεν είναι θέμα Πάτρας, είναι θέμα 4ης νομικής σχολής οπουδήποτε και αν αυτή ιδρυόταν. Ίδρυση που έγινε χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης, χωρίς συνολικό σχεδιασμό, χωρίς συμμετοχή της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση».

Το thebest.gr από την πρώτη στιγμή είχε καλύψει το θέμα, με πλήθος άρθρων, ρεπορτάζ αλλά και με την επικοινωνία που επεδίωξε με όλους τους φορείς και τους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής, έτσι ώστε να πάρουν σαφή και δημόσια θέση.

Τι στ’ αλήθεια συμβαίνει με την κατάργηση της Νομικής Σχολής της Πάτρας;

Η Κεραμέως καταργεί και τον νόμο ίδρυσης της Νομικής των Πατρών

Μια γροθιά οι φορείς κατά της κατάργησης της Νομικής Σχολής

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις