Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Εντυπωσίασε το Πατρινό μουσικό σχήμα Ονειρόδρομοι, στις Διεθνείς Καλοκαιρινές συναυλίες στο Ξηροπήγαδο      

Εντυπωσίασε το Πατρινό μουσικό σχήμα Ονε...

Κέρδισε τις εντυπώσεις

 

Την Κυριακή 28 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε, μια Ονειρική συναυλία του Πατρινού Μουσικού σχήματος "Ονειρόδρομοι", στις Διεθνείς Καλοκαιρινές συναυλίες στο Ξηροπήγαδο Αρκαδίας,στο ανοιχτό Θέατρο Καλολίμανου, παρουσία πλήθους Γερμανών και Ελλήνων ακροατών, στο φιλόξενο χώρο του Καλολίμανου, που δικαίως έχει συνδέσει το όνομά του με το χώρο του πολιτισμού.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: 

"Ο  υπέροχος χώρος του Καλολίμανου  την Κυριακή  το βράδυ γέμισε με ήχους, από τους Ονειρόδρομους,τα Χρώματα,την νοσταλγία, την βόλτα στη λίμνη, τα παιχνίδια του δάσους,το πορτραίτρο μιας μέρας,τα μυστικά του κάστρου ..την μπλέ νύχτα!

Τη συναυλία προλόγησε Γερμανός διοργανωτής Thomas Beck.

Πέντε έργα στο πρώτο μέρος, για σόλο κιθάρα, και 13 συνθέσεις στο  δεύτερο μέρος με έργα Μουσικής δωματίου,με τον πρωτότυπο και ιδιαίτερο  συνδυασμό που δίνουν το  φλάουτο, η κιθάρα,τα κρουστά και το πιάνο, μας έκαναν να ταξιδέψουμε, προσπαθώντας να ακούσουμε τα μυστικά του κάστρου και τα παιχνίδια του δάσους, να κάνουμε μαζί μια βόλτα στη λίμνη αυτή την όμορφη Καλοκαιρινή νύχτα και τέλος να αφήσουμε τη φαντασία μας να ταξιδέψει από την εποχή Barok μέχρι και σήμερα στους δρόμους του ονείρου…

Στο Β΄ μέρος της συναυλίας εμφανίστηκε η τραγουδίστρια Ανδριάνα Τσαγκάρη όπου με τις εκφραστικές της ερμηνείες συγκίνησε το κοινό.  

Το πρόγραμμα της συναυλίας  περιλάμβανε 26  συνθέσεις  του Γιώργου Παπαδόπουλου διάρκειας 90’ λεπτών από τους ορχηστρικούς δίσκους του «Ονειρόδρομοι» και «Χρώματα», αλλά και τραγούδια από το δίσκο «Ανάμεσα στο φώς και στη Βροχή» καθώς και ανέκδοτα τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν.

Οι Γερμανοί διοργανωτές των καλαίσθητων αυτών μουσικών βραδιών είναι λάτρεις της χώρας μας, προετοιμάζοντας κάθε καλοκαίρι σημαντικές εκδηλώσεις στο «Καλολίμανο» του Ξηροπηγάδου (στον Αργολικό Κόλπο, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Ναύπλιο).

Το θέατρο ήταν αρχικά ένας χώρος απογευματινών συναντήσεων για τα μέλη της οικογένειας, στις οποίες δεν έλειπαν η μουσική και τα τραγούδια. Σύντομα προτάθηκε και η ιδέα, να οργανώνονται συναυλίες και για όλους τους μουσικόφιλους συγκατοίκους της γύρω περιοχής. Έτσι προέκυψαν οι «Διεθνείς Καλοκαιρινές Συναυλίες στο Ξηροπήγαδο», που γίνονται κάθε χρόνο. Μ’ αυτόν τον τρόπο οι διοργανωτές «θεωρούν ότι ανταποδίδουν τις ευχαριστίες τους, για το γεγονός ότι μπορούν να ζουν στην όμορφη και φιλόξενη χώρα μας».

 

Στη συναυλία εμφανίστηκαν η Ανδριάνα Τσαγκάρη στο τραγούδι, η Κωνσταντίνα Τσεκούρα στο φλάουτο, τη Γεωργία Βώσου στο πιάνο,ο Νίκος Φορλίδας στα κρουστά, και ο Γιώργος Παπαδόπουλος στην κιθάρα.

 

Στο α΄ μέρος παρουσιάστηκαν οι συνθέσεις για σόλο κιθάρα:

1. Pre Baroque

2. Fantasia

3. Το πορτραίτο μιας μέρας

4. Τα μυστικά του κάστρου

5. Τα παιχνίδια του δάσους

 

Και οι συνθέσεις Μουσική Δωματίου:

1. Βόλτα στη λίμνη

2. Μ’ ένα κερί

3. Ονειρόδρομοι

4. Ταξίδι στη νύχτα

5. Σε Δύση και σ’ ανατολή 1

6. Χορός σε 9/8 Καρσιλαμάς

7. Φονικό

8. Χορός στον καθρέφτη

9. Σε Δύση και σ’ ανατολή 2

10. Χρώματα

11. Μπλε νύχτα

12. Νοσταλγία

13. Η ζωή να κυλά

 Μετά από ένα μικρό διάλειμμα ακολουθήσε το B΄ μέρος με τα  παρακάτω τραγούδια:

1. Χρώματα

2. Μι' αγάπη απ' την αρχή

3. Όνειρο που δεν σε φτάνω

4. Μέρα Πρωτομαγιάς

5. Θα τολμήσω

6. Χώρια Δρόμους

7. Ανάμεσα στο φως και στη βροχή

8. Παλιά κιβωτός

Εκτελέσεις υψηλού επιπέδου και δεξιοτεχνίας και από τους 5 μουσικούς,σε ένα απόλυτα ταιριαστό περιβάλλον  με ποιότητα στον ήχο καθώς και μια ατμόσφαιρα που έδινε ακόμα περισσότερο χρώμα στην υπέροχη μουσική του συνθέτη.

Τα έργα μουσικής δωματίου του Γιώργου Παπαδόπουλου έχουν βραβευθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς σύνθεσης, στην κατηγορία μουσικής κινηματογράφου΄΄. Οι μελωδίες είναι απαλές και ξεκάθαρες,ώστε να μένουν εύκολα στα αυτιά των ακροατών. Η μουσική του κινείται πάνω σε κλασικές και σύγχρονες φόρμες.Αυτό την κάνει ιδιαίτερα ελκυστική και διαχρονική.Μουσική καθαρά ατμοσφαιρική, με ακούσματα που ηρεμούν, ξεκουράζουν και σίγουρα ταξιδεύουν!Ταξιδεύουν σε εικόνες, σα να ξεπήδησαν από κάποια κινηματογραφική ταινία."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture