35 χλμ ΝΔ του Ηρακλείου
Σεισμός 5,3 Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στην Κρήτη. Σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης. Το επίκεντρο προσδιορίζεται 35 χιλιόμετρα ΝΔ του Ηρακελίου κοντά στα Ανώγεια. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ο σεισμός ήταν της τάξεως των 5 ρίχτερ. Είχε εστιακό βάθος 89 χλμ και το επίκεντρο ήταν 5 χλμ ΝΔ του Τηλισού.
Μιλώντας στο OPEN, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας μίλησε για επιφανειακό σεισμό, που έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή και τα νησιά του νοτίου Αιγαίου. «Ήταν επιφανειακός σεισμός σε γνωστές ζώνες που διατρέχουν την Κρήτη από βορρά προς νότο», τόνισε ο κ. Λέκκας.
Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN τόνισε πως ο σεισμός ήταν αρκετά δυνατός. Ο σεισμός ήταν ενδιάμεσου βάθους, είπε και εκτίμησε πως πολύ πιθανόν να ήταν ο κύριος σεισμός.

Σημειώνεται ότι, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ενημέρωση για ζημιές. Σύμφωνα με το Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, κ. Νίκο Λαγουδάκη, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ήδη επικοινωνήσει με τις λοιπές υπηρεσίες της Κρήτης, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα. Παρόλα αυτά, ο κ. Λαγουδάκης διαβεβαίωσε πως «Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κρήτης βρίσκονται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα», αναφέρει το neakriti.gr
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










