Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ξεχάστε τη Νομική Πάτρας – Νέο όχι της κυβέρνησης

Ξεχάστε τη Νομική Πάτρας – Νέο όχι της κυβέρνησης

Επαναδιατυπώθηκε η άρνηση της κυβέρνησης για τη λειτουργία της Νομικής

Εμμένει στη θέση της για τη μη λειτουργία της Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, η κυβέρνηση. «Η μη λειτουργία 4ης Νομικής Σχολής ήταν προεκλογική δέσμευση και θα εφαρμοστεί». Αυτό ήταν το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε την Κυριακή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και την πρύτανι του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου.Η κ. Κεραμέως μετέφερε και τη θέση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει παραλάβει από την περασμένη εβδομάδα επιστολή των τοπικών φορέων. Μέσω αυτής, οι φορείς ζητούν να μην κλείσει το φάκελο της Νομικής Σχολής της Πάτρας και άμεσα να έχουν μία συνάντηση μαζί του. Ωστόσο το τηλεφώνημα της κ. Κεραμέως δεν έκλεισε το φάκελο για την Πάτρα και τους φορείς της.

Μιλώντας στην «Πελοπόννησο» ο κ. Κατσιφάρας είπε: «Το τηλεφώνημα μου έγινε αλλά από την πλευρά μου απάντησα ότι δεν μπορεί να χαθεί μία μεγάλη ευκαιρία για την Πάτρα. Η Νομική είναι μία διεκδίκηση για την πόλη και το Πανεπιστήμιό μας δεκαετιών. Πιστεύουμε στο δίκιο του αγώνα μας. Η Νομική Σχολή είναι μία κατάκτηση για εμάς, προσθέτει κύρος στο Πανεπιστήμιό μας και δεν θα απεμπολήσουμε αυτό που διεκδικήσαμε και κερδίσαμε».

Από την πλευρά της η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου είπε πως «το πρωί της Κυριακής μου τηλεφώνησε η υπουργός και μου είπε ότι η κυβέρνηση εμμένει στην απόφασή της να καταργηθεί η Σχολή, όπως ήταν και η προεκλογική της δέσμευση».

Σύμφωνα με την Πρύτανι  εκ μέρους του Πανεπιστημίου για το θέμα θα υπάρξει επόμενο βήμα στο ακαδημαϊκό πλαίσιο και επισημαίνει πως η κατάργηση μιας σχολής δεν είναι εύκολη υπόθεση.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις