Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι στ’ αλήθεια συμβαίνει με την κατάργηση της Νομικής Σχολής της Πάτρας;

Τι στ’ αλήθεια συμβαίνει με την κατάργησ...
Βγενόπουλος Φάνης

Άλλα λέει η υπουργός Παιδείας και άλλα οι συνεργάτες της…

Έκπληξη και απορία προκάλεσε στους φορείς της Πάτρας το χθεσινό τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, το οποίο ανέδειξε το thebest.gr, για την τύχη της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, την οποία ως γνωστόν η κυβέρνηση θέλει από την πρώτη ώρα που ανέλαβε καθήκοντα, να καταργήσει με το επιχείρημα πως «η χώρα δεν αντέχει τέταρτη νομική».  

Και αυτό διότι, ενώ η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με την Πρύτανι του Πανεπιστημίου της Πάτρας Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, δεσμεύθηκε ότι θα μεταφέρει το θέμα της κατάργησης της Νομικής Σχολής της Πάτρας στον πρωθυπουργό, με τον οποίο περιμένουν να συναντηθούν και οι τοπικοί φορείς, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στελέχη που πρόσκεινται στη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δηλώνουν πως:

«το υπουργείο -μετά την απόφαση κατάργησης της επιτροπής που θα ήταν αρμόδια για την κατάρτιση προγράμματος σπουδών με στόχο τη δημιουργία νομικής σχολής και στην Πάτρα- θα προχωρήσει άμεσα και στην κατάργηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, με το οποίο θεσμοθετήθηκε η σχολή».

Τι σημαίνει αυτό; Πως, ήδη, στο Υπουργείο Παιδείας επεξεργάζονται τη νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα καταργείται ο ιδρυτικός νόμος ίδρυσης της Νομικής Σχολής της Πάτρας, ο οποίος ψηφίστηκε από την προηγούμενη Βουλή.

Το πότε θα κατατεθεί η σχετική ρύθμιση στη Βουλή, ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό, όπως δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα προηγηθεί διαβούλευση με τους φορείς για το θέμα... 

Όπως γίνεται αντιληπτό, αυτή η αρνητική για την πόλη εξέλιξη έχει θορυβήσει τους τοπικούς φορείς οι οποίοι ενώ περιμένουν στο ακουστικό τους για τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να του εκθέσουν όλα τα επιχειρήματα περί διατήρησης της Νομικής, διαβάζουν ότι η διαδικασία κατάργησης της Σχολής προχωρά κανονικά.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Πρύτανις Βενετσάνας Κυριαζοπούλου στο thebest.gr, σύμφωνα με την οποία:

« Σε περίπτωση που κατατεθεί το νομοσχέδιο για την κατάργηση της Νομικής Σχολής πριν από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό τότε θα έχουμε να κάνουμε με εμπαιγμό».

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα για την υπόθεση διεκδίκησης της Νομικής, καθώς στο κοινοβούλιο η κυβέρνηση έχει απόλυτη πλειοψηφία και κατά συνέπεια η νομοθετική ρύθμιση θα εγκριθεί, και έχει κινητοποιήσει τους τοπικούς φορείς, ώστε να εντείνουν τις κινήσεις τους προς την κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για τις εξελίξεις που έρχονται.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις