Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κατάκολο: Και τι δε βρήκαν στο βυθό οι δύτες - ΦΩΤΟ

Κατάκολο: Και τι δε βρήκαν στο βυθό οι δ...

Η ομάδα «We Dive We Clean» και το Λιμενικό Ταμείο καθάρισαν τον βυθό

Και τι δεν "ψάρεψαν"στον βυθό του Κατακόλου Ηλείας. 

Με επιτυχία και… ψαριά στερών απορριμμάτων βάρους ενός τόνου ολοκληρώθηκε χθες η 2ήμερη δράση καθαρισμού του λιμανιού του Κατακόλου από την εθελοντική ομάδα δυτών «We Dive We Clean».

Οι ποσότητες των απορριμμάτων που είχαν συγκεντρωθεί προχθές -1η ημέρα της δράσης- ανελκύστηκαν χθες το πρωί σε σημείο του λιμανιού της μαρίνας και φανέρωσαν το επίπεδο ρύπανσης του βυθού…

Στα «ευρήματα» των δυτών της ομάδας, το μερίδιο του λέοντος είχαν τα λάστιχα αυτοκινήτων, ακολούθησαν οι κιούρτοι, διάφορα βαριά σιδερένια -και όχι μόνο- αντικείμενα και εξαρτήματα, μπαταρίες αυτοκινήτων, πλαστικά (λάστιχα ποτίσματος κ.α.), λίγα αλουμινένια κουτάκια, ένα χαλί και… μια ξύλινη καρέκλα κ.α.!

Η επιχείρηση ανέλκυσης των ευρημάτων της ομάδας ξεκίνησε νωρίς χθες το πρωί και ολοκληρώθηκε με την βοήθεια συνεργείου εργατών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου που διοργάνωσε την δράση.

Ο ιδρυτής της ομάδας Χρύσανθος Χόρμπας με δηλώσεις του στην ΠΑΤΡΙΣ τόνισε πως «Η κατάδυση στο Κατάκολο έφερε στο φως τα συνήθη ευρήματα που βλέπουμε σε κάθε λιμάνι… Ότι βρήκαμε ήταν σε βάθος 3-4 μέτρων…  το Κατάκολο δεν είναι σε χειρότερη κατάσταση από τ` άλλα λιμάνια. Ο βυθός του λιμανιού του Κατακόλου είναι σε καλό επίπεδο. Σε άλλα λιμάνια βλέπουμε εκατοντάδες αλουμινένια κουτάκια, πλαστικά μπουκάλια, εδώ δεν είδαμε κάτι τέτοιο. Το Κατάκολο διαθέτει τα κλασικά που συνήθως πετάνε οι ψαράδες. Αν λοιπόν πετάμε στο σημείο που παρκάρουν οι βάρκες φανταστείτε τι συμβαίνει πιο μέσα. Προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο. Ο συνολικός καθαρός χρόνος των καταδύσεων μας ήταν μια ώρα… αν είχαμε μείνει περισσότερο θα είχαμε ανασύρει πολλά περισσότερα. Για έναν πιο εκτεταμένο καθαρισμό το ιδανικό θα ήταν μια δράση με 5 δύτες της ομάδας να βουτάνε και 15 άτομα απ` έξω να τους βοηθούν. Χρειάζεται μεγαλύτερη οργάνωση για κάτι τέτοιο. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε γενικότερα είναι κάτι πολύ απλό… θα πρέπει όλοι να μην πετάνε σκουπίδια στη θάλασσα! Είναι το βασικότερο! ».

Τέλος ο κ. Χόρμπας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο στο μέλλον να υπάρξει μια ακόμα δράση καθαρισμού στο λιμάνι του Κατακόλου, με μεγαλύτερο διαθέσιμο δυναμικό.

 

πηγή: patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις