Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Οι Έλληνες καταναλώνουν αλλά με μεγάλη φειδώ

Οι Έλληνες καταναλώνουν αλλά με μεγάλη φειδώ

Τα αποτελέσματα έρευνας της Nielsen για τις καταναλωτικές τάσεις

Οι καταναλωτές στην πλειονότητά τους εξακολουθούν µέχρι  και σήµερα να έχουν ως βασικό κριτήριο για την επιλογή ενός προϊόντος την τιµή και µετά όλα τα υπόλοιπα, αναφέρουν στελέχη του λιανεμπορίου.

Η συρρίκνωση του διαθέσιµου εισοδήµατος σε συνδυασµό µε την αυξηµένη φορολογία που έχει επιβληθεί από το ξέσπασµα της κρίσης δεν «αφήνει περιθώρια για πολυτέλειες». Αντίθετα, η ανασφάλεια που συνεχίζουν να νιώθουν σε όλα τα επίπεδα, -αν και πλέον σε µικρότερο βαθµό-, τους υποχρεώνει να είναι ιδιαίτερα εγκρατείς… αν όχι σφιχτοί µε τις δαπάνες τους, ενώ προτεραιότητα παραµένει να καλύψουν τις βασικές ανάγκες της οικογένειάς τους.

Η παραπάνω τάση αποτυπώθηκε γλαφυρά και στην πρόσφατη έρευνα που δηµοσίευσε η Nielsen για τις καταναλωτικές τάσεις µε τίτλο «The Conference Conference Board Global Consumer Confidence».

Ενδεικτικά αναφέρεται πως 7 στους 10 Ελληνες προσπαθούν σε σταθερή βάση να περικόψουν τα έξοδα του νοικοκυριού τους (70%), κατά κύριο λόγο µέσω των περικοπών στα έξοδα για διασκέδαση εκτός σπιτιού (68%), της αγοράς φθηνότερων ταχυκίνητων καταναλωτικών προϊόντων (68%) και στα έξοδα για ρουχισµό (68%).

Εξίσου ενδεικτικό είναι ότι, παρότι ο δείκτης καταναλωτικής εµπιστοσύνης στο δεύτερο τρίµηνο 2019 αυξήθηκε κατά 2 µονάδες, 3 στους 10 Ελληνες ανησυχούν για την εργασία τους (32%).

Η εργασιακή ανασφάλεια είναι από τις µεγαλύτερες ανησυχίες των πολιτών, µε τη χώρα µας να καταλαµβάνει την έβδοµη θέση στη σχετική λίστα, ενώ 2 στους 10 Ελληνες ανησυχούν για τα χρέη / οφειλές νοικοκυριού (20%), αναδεικνύοντάς την ως την τέταρτη ανησυχία, µε σηµαντικά υψηλότερα ποσοστά σε σχέση µε τον ευρωπαϊκό µέσο όρο (10%).

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις