Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κ. Μητσοτάκης: Άμεσα η μείωση του ΕΝΦΙΑ- Τι είπε για Πρέσπες

Κ. Μητσοτάκης: Άμεσα η μείωση του ΕΝΦΙΑ-...

Η τριήμερη κοινοβουλευτική διαδικασία ξεκίνησε το Σάββατο 20 Ιουλίου

22:05 "Είχα προειδοποιήσει ότι από την ώρα που θα ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών θα είναι δύσκολο να μην εφαρμοστεί" υπενθύμισε ο πρωθυπουργός απαντώντας στην κριτική ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει τη συμφωνία. Τόνισε πως θα δώσει μάχη για την ονομασία των προϊόντων και πως θα αξιοποιήσει την ευρωπαϊκή πορεία της γείτονος και τις διαπραγματεύσεις για να κερδίσει η χώρα όσο το δυνατόν περισσότερα.

 Σε ΕΞΕΛΙΚΗ η ψηφοφορία. 

21:50  Ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται αμέσως τόνισε ο πρωθυπουργός και απαντώντας στον κ. Τσίπρα είπε ότι η πολιτική του στηρίζει τη μεσαία τάξη στην οποία είχε επιτεθεί ο κ. Τσίπρας.

"Όταν ελαφρύνουμε τον ΕΝΦΙΑ δεν αναφερόμαστε στους πλούσιους της Εκάλης αλλά στη μεσαία τάξη που εσείς εξοντώσατε" είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί ως κατεπείγον την επόμενη εβδομάδα.

Για τη ΔΕΗ υποστήριξε ότι εάν χρειαστεί να πουληθούν κάποια περιουσιακά της στοιχεία για να σωθεί θα το κάνει. 

 

21:29 Στο βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. "Κύριε Τσίπρα στις 7 του μήνα έγιναν εκλογές και τις χάσατε. Είναι καιρός τώρα που αλλάξατε ρόλο να αλλάξατε και λογογράφο. Λίγη αυτογνωσία δεν βλάπτει", είπε στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης. 

"Δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου να χάσω ούτε μια μέρα για να βελτιώσω τη ζωή των πολιτών", είπε ο κ. Μητσοτάκης. Πρόσθεσε πως "τώρα είναι η ώρα να κανουμε πραγματικότητα την αυτοδύναμη Ελλάδα του 21ου αιώνα... ο λαός μας εμπιστεύτηκε τις τύχες του στα χέρια μας..." "Το κεντρικό μήνυμα έχει φτάσει στην κοινωνία και οι πολίτες παρακολουθούν τα βήματα μας" είπε ο πρωθυπουργός.

----------------

Με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ολοκληρώνεται απόψε τα μεσάνυχτα η τριήμερη διαδικασία της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων.

Η συνεδρίαση σήμερα, τελευταία ημέρα, ξεκίνησε από τις 9:30 με τις τοποθετήσεις των υπουργών και υφυπουργών, οι οποίοι εξειδικεύουν ο καθένας στον τομέα της ευθύνης του τις προτεραιότητες και τις δράσεις του χαρτοφυλακίου τους σε βάθος τετραετίας, αλλά και τις ομιλίες βουλευτών όλων των κομμάτων.

Η τριήμερη κοινοβουλευτική διαδικασία ξεκίνησε το Σάββατο 20 Ιουλίου, το απόγευμα, οπότε ο πρωθυπουργός ανέγνωσε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ενώ τον λόγο πήραν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.

 

ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις