Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

ΔΕΙΤΕ το ΤΡΕΙΛΕΡ του φιλμ "Φαντασία" για τα νυχτερινά κέντρα των 90ς

ΔΕΙΤΕ το ΤΡΕΙΛΕΡ του φιλμ "Φαντασία...

Θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον χειμώνα του 2019

Μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο teaser trailer της ταινίας “Φαντασία” του Αλέξη Καρδαρά που φέρνει για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη την ατμόσφαιρα των νυχτερινών κέντρων και της “αφθονίας” της δεκαετίας του 1990.

Τοποθετημένη στις αρχές της δεκαετίας του ’90, και με τον συμβολικό τίτλο «Φαντασία», η 3η μεγάλου μήκους ταινία του Αλέξη Καρδαρά (Γκίνες, Η Ληστεία), είναι ένας ύμνος στον έρωτα, αλλά και ένας φόρος τιμής στον κόσμο του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Το μοιραίο ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα σε μία νεαρή τραγουδίστρια, τον μπουζουξή-μέντορά της και τον καταξιωμένο λαϊκό-ποπ τραγουδιστή της Αθηναϊκής νύχτας, πυροδοτεί τη δράση, καθώς το πάθος των πρωταγωνιστών κλιμακώνεται μέσα από επανεκτελέσεις τραγουδιών του Χιώτη, του Μητσάκη και του Μανίσαλη, αλλά και καινούρια  τραγούδια συνυφασμένα με το ύφος της διασκέδασης εκείνης της εποχής. Μιας εποχής που αποτέλεσε σημείο καμπής της ελληνικής λαϊκής μουσικής κουλτούρας, αλλά και ενός ολόκληρου lifestyle.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν η πρωτοεμφανιζόμενη στο χώρο του κινηματογράφου Ρένα Μόρφη στον ρόλο της Φωτεινής, μιας ταλαντούχας τραγουδίστριας και κόρης, ως ενήλικη, της Βίκυς Παπαδοπούλου, επίσης αναγνωρισμένης τραγουδίστριας της εποχής της και μητέρα της 11χρονης Φωτεινής, ο Στέλιος Μάινας στο ρόλο του καταξιωμένου μπουζουξή και διάσημου συνθέτη Χρηστάκη και ο Γιάννης Στάνκογλου (Κόκκινος) ως το επιτυχημένο αστέρι της λαϊκό-ποπ κουλτούρας.

Στο φιλμ παίζουν επίσης, η Άννα Καλαϊτζίδου, ο Αντίνοος Αλμπάνης, ο Γιάννης Νταλιάνης, ο Γιώργος Καφετζόπουλος, και πολλοί άλλοι ηθοποιοί ενώ το καστ συμπληρώνουν  φιλικές συμμετοχές του Δημήτρη Μοθωναίου, της Ελένης Πετρουλά, του Αντώνη Καρπετόπουλου και άλλων.

Ο Αλέξης Καρδαράς έχει γράψει και το σενάριο, ενώ τη μουσική και τα τραγούδια υπογράφει ο Μίνως Μάτσας.

Σύνοψη

Οκτώβριος 1993. Το ΠΑΣΟΚ έχει κερδίσει τις εκλογές, στην ελληνική τηλεόραση προβάλλεται το Ciao Antenna και στο πρόγραμμα του κατάμεστου Διογένης Παλλάς ακούγονται επιτυχίες όπως το «είμαι πολύ φερέγγυος, μείνε μαζί μου έγκυος». Μια νεαρή τραγουδίστρια (Φωτεινή) με μοναδική φωνή καταφθάνει στην Αθήνα από την επαρχία για να τραγουδήσει στο μαγαζί ενός βετεράνου μπουζουξή (Χρηστάκης), τις Χάντρες. Ένας λαϊκο-ποπ τραγουδιστής, ο Κόκκινος, θα συναντήσει και θα ερωτευτεί παράφορα την Φωτεινή. Η συνάντηση αυτή θα αλλάξει τις ζωές των τριών για πάντα.

*Η ταινία ΦΑΝΤΑΣΙΑ, σε συμπαραγωγή και διανομή Feelgood Entertainment, θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους τον χειμώνα του 2019 και περιμένουμε να την δούμε και στην Πάτρα.

Παίζουν αναλυτικά οι: Ρένα Μόρφη, Στέλιος Μάϊνας, Γιάννης Στάνκογλου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννης Νταλιάνης, Καλλιρρόη Μυριαγκού, Ανδρέας Νάτσιος, Κώστας Ανταλόπουλος , Αντίνοος Αλμπάνης, , Βασίλης Βασιλάκης, Μαριάννα Δημητρίου,  Γιώργος Καφετζόπουλος, Μαρία Αποστολακέα.

Φιλική συμμετοχή: Δημήτρης Μοθωναίος, Mανώλης Καραντίνης, Ελένη Πετρουλά, Αντώνης Καρπετόπουλος, Γιάννης Ζουμπουλάκης

 Σενάριο - σκηνοθεσία: Αλέξης Καρδαράς

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Σίμος Σαρκετζής

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ & ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ: Μίνως Μάτσας

ΣΤΙΧΟΙ: Σοφία Καψούρου, Αλέξης Καρδαράς, Μίνως Μάτσας, Μαρία Κίτσου

ΜΟΝΤΑΖ: Ιωάννα Σπηλιοπούλου

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΜΙΞΗ ΗΧΟΥ: Γιώργος Μικρογιαννάκης

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ: Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Βασίλης Μπαρμπαρίγος

ΗΧΟΣ: Βαγγέλης Ζέλκας

MΑΚΕ UP: Αλεξάνδρα Μυτά

ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ: Αγγελική Μπαλοδήμου

CASTING: Σοφία Δημοπούλου-Φραγκίσκος Ξυδιανός/ Κλεοπάτρα Αμπατζόγλου

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Γιάννης Καραντάνης

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Στέλλα Χαριτοπούλου

 ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Pan Entertainment

ΠΑΡΑΓΩΓΟI: Kωνσταντίνος Μωριάτης, Ελένη Κοσσυφίδου

 Σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ, την Feelgood Entertainment, την Νέσσος και την Αrctos.

Mε την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων & Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ)

Mε την χορηγία Dimello.

*Φωτογραφίες από τα γυρίσματα @ Αιμιλία Βρώτσου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture