Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Tρία αστέρια από το "Αθηνόραμα" στο ριμέικ του "Βασιλιά των Λιονταριών"

Tρία αστέρια από το "Αθηνόραμα"...

Στις ΗΠΑ οι εντυπώσεις των κριτικών είναι μοιρασμένες και το φιλμ συγκεντρώνει μέχρι στιγμής ποσοστό 55%

Ξεκίνησε την διεθνή του πορεία στις αίθουσες «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών», το live action ριμέικ της Ντίσνει σε σκηνοθεσία Τζον Φαβρό και βέβαια το ζητούμενο θα είναι που θα φτάσει εισπρακτικά σε ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο στο τριήμερο της πρεμιέρας του ενώ έχει ήδη προηγηθεί η Κίνα από το περασμένο γουικέντ.

Την ίδια ώρα αναφορικά με την κριτική υποδοχή τα πράγματα φαίνονται μοιρασμένα και το πολυδιαφημισμένο και πολυαναμενόμενο φιλμ συγκεντρώνει μέχρι στιγμής ποσοστό 55% στο rotten tomatoes & στο metacritic όταν το πρωτότυπο ανιμέισον φιλμ του 1994 είχε στο metacritic ποσοστό της τάξης του 88%!  

Στη χώρα μας το περιοδικό Αθηνόραμα και ο Χρήστος Μήτσης χαρίζουν στην ταινία 3 αστέρια κάνοντας λόγο για ένα υποδειγματικά γραμμένο και θεαματικότατα στημένο σινε-παραμύθι.

Ολόκληρη η κριτική από το Αθηνόραμα για την ταινία που προβάλλεται και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare & σε 3d, είναι η εξής:

 Συνεχίζοντας με πυρετώδεις ρυθμούς να διασκευάζει σε live action ταινίες τα άκρως επιτυχημένα της animation, η Disney αφήνει πίσω της τα «Ντάμπο» και «Αλαντίν» και πιάνει στα χέρια της τον μυθικό «Βασιλιά των Λιονταριών» του 1994. Το εμβληματικό και πλέον αγαπημένο καρτούν της μοντέρνας περιόδου της, ένα υποδειγματικά γραμμένο (από 29 συνολικά, εμφανείς κι αφανείς, σεναριογράφους!) και θεαματικότατα στημένο σινε-παραμύθι που κατέρριψε πολλά εισπρακτικά ρεκόρ, κέρδισε δυο Όσκαρ (μουσικής και τραγουδιού) και μεταφέρθηκε στο Μπρόντγουεϊ, όντας πλέον το εμπορικότερο μιούζικαλ στην ιστορία του.

Ο καινούργιος «Βασιλιάς…» ακολουθεί αρκετά πιστά την πλοκή του πρωτοτύπου, σύμφωνα με την οποία ο μικρός Σίμπα μεγαλώνει ως διάδοχος του πατέρα του Μουφάσα, του σοφού λιονταριού και βασιλιά της ζούγκλας. Αλλά ο αδελφός του Μουφάσα, Σκαρ, έχει άλλα σχέδια για το θρόνο και μαζί με τις ύαινες καταστρώνει ένα μοχθηρό σχέδιο, με τη σεναριακή «περιποίηση» του Τζεφ Νέιθανσον («Πιάσε με αν Μπορείς», «Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Η Εκδίκηση του Σαλαζάρ») να απλώνει τη δράση κατά μισή επιπλέον ώρα και να δίνει έμφαση στην καταστροφική βασιλεία του Σκαρ και την ερήμωση του πάλαι ποτέ πανέμορφου φυσικού τοπίου.

Οι υπόλοιποι χαρακτήρες, το χιούμορ, η συγκίνηση, η μουσική του Χανς Ζίμερ και τα τραγούδια των Έλτον Τζον και Τιμ Ράις δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν, μαζί με τα διαχρονικά μηνύματα περί κύκλου της ζωής και τις έμμεσες αναφορές από τον σαιξπηρικό Άμλετ και τον αυταρχισμό της εξουσίας μέχρι την οικολογική συνείδηση και την ανάληψη της προσωπικής/κοινωνικής ευθύνης.

Αυτό που απομένει από τη φιλόδοξη μετατροπή δεν είναι παρά η «ζωντανή» εικόνα, η οποία σε αφήνει άφωνο με την αληθοφάνειά της και την ανθρώπινη συμπεριφορά των ομιλούντων ζώων. Ένα εντυπωσιακό επίτευγμα των ειδικών εφέ και του σκηνοθέτη Τζον Φαβρό, γνώστη της χολιγουντιανής αφηγηματικής συνταγής («Το Ξωτικό των Χριστουγέννων», «Iron Man») και υπεύθυνου για το πρόσφατο, παρόμοιας κατασκευαστικής λογικής «Βιβλίο της Ζούγκλας».

ΗΠΑ. 2019. Διάρκεια: 118 λεπτά. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture