Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έκανε και άλλες επιθέσεις σε γυναίκες ο δολοφόνος της Σούζαν Ίτον;

Έκανε και άλλες επιθέσεις σε γυναίκες ο ...

Η Αστυνομία ζητά δημοσιοποίηση των στοιχείων του

Νέα στοιχεία για την δράση του 27χρονου, καθ’ ομολογία δολοφόνου της βιολόγου Σούζαν Ίτον, έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, δυο γυναίκες που είδαν στα μέσα ενημέρωσης το αυτοκίνητο του δράστη κατήγγειλαν ότι τις είχες καταδιώξει παρόμοιο αυτοκίνητο. Οι δύο καταγγελίες παρουσιάζουν ομοιότητες όχι μόνο με τον τρόπο που χτύπησε και τελικά σκότωσε την Σούζαν Ίτον ο 27χρονος αλλά και με την αναφορά της ΕΛ.ΑΣ. για το άσπρο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε, δίνοντας στην δημοσιότητα και την φωτογραφία του. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ οι αρχές εξετάζουν και την υπόθεση τρίτης γυναίκας που φέρεται να δέχθηκε επίθεση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αlpha, πρόκειται για τρεις περιπτώσεις επιθέσεων σε γυναίκες, με τη μία μάλιστα να υποστηρίζει πως έχει αναγνωρίσει το αυτοκίνητο του δράστη.   

Η πρώτη επίθεση έγινε πριν από δύο μήνες και είναι πανομοιότυπη με την επίθεση που δέχτηκε η Σούζαν Ίτον. Η γυναίκα, η οποία προέρχεται από την Πολωνία κατήγγειλε ότι ένας άνδρας την παρέσυρε με το αμάξι με αποτέλεσμα να βρεθεί σε χωράφι. Ο άνδρας -σύμφωνα με τη γυναίκα- κατέβηκε από το αμάξι αλλά ευτυχώς εκείνη κατάφερε να ξεφύγει. Η γυναίκα ωστόσο, πριν απομακρυνθεί αναγνώρισε το αυτοκίνητο. 

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open, oι αστυνομικοί κάλεσαν το μεσημέρι της Τετάρτης την Πολωνή. Τηw έδειξαν τη φωτογραφία του 27χρονου και εκείνη αναγνώρισε στο πρόσωπό του εκείνον που την είχε χτυπήσει πριν από έναν μήνα.

Παρόμοιο περιστατικό είχε καταγγείλει το καλοκαίρι του 2018 και μια γυναίκα από τη Λιθουανία. Η τρίτη επίθεση έγινε πριν από 20 μέρες όταν ένας άνδρας επιτέθηκε σε μια γυναίκα, χωρίς αυτοκίνητο αυτή τη φορά. Προσπάθησε να την πιάσει από τον λαιμό, όμως η γυναίκα κατάφερε να ξεφύγει.

Το αυτοκίνητο του καθ' ομολογία δολοφόνου

Το αυτοκίνητο του καθ' ομολογία δολοφόνου

Αργός και βασανιστικός θάνατος

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη νεκροψία διαπιστώθηκε πως η σορός της 60χρονης Αμερικανίδας έφερε σημάδια «βίαιης εγκληματικής ενέργειας και πιθανής σεξουαλικής κακοποίησης». Μάλιστα, όπως δήλωσαν οι ιατροδικαστές στην ΕΡΤ, η άτυχη βιολόγος είχε έναν αργό και βασανιστικό θάνατο.

«Μακροσκοπικά, λόγω σήψης βέβαια, δεν είχαμε την δυνατότητα εμείς να διακρίνουμε βιασμό. Απλώς πήρα δείγματα, τα παρέδωσα στην αστυνομία κι αν έχει γίνει σεξουαλική κακοποίηση αυτό φυσικά θα φανεί στις εξετάσεις dna. Θα βρεθεί γενετικό υλικό του δράστη σ’ αυτά που παρέδωσα εγώ στην αστυνομία», δήλωσε ο Αντώνης Παπαδωμανωλάκης.

«Το κορμί της άτυχης γυναίκας είχε θλαστικές κακώσεις στον θώρακα. Είχε δηλαδή σπασμένα πλευρά χωρίς όμως τραυματισμό οργάνων, δηλαδή δεν προκλήθηκε αιμορραγία. Δεν είχε κρανιοεγκεφαλική κάκωση αλλά είχε κατάγματα στα οστά του προσώπου. Επίσης είχε κάποια τραύματα από αιχμηρό όργανο τα οποία δεν μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε αν είναι μαχαίρι ή από κάποια εξαρτήματα κοφτερά του αυτοκινήτου. Παρ’ όλα αυτά και οι κακώσεις του θώρακα και τα αιχμηρά τραύματα δεν είναι θανατηφόρα. Τα κατάγματα των πλευρών προκαλούν μία δυσκολία στην αναπνοή που εάν το σώμα μείνει έτσι για αρκετή ώρα θα καταλήξει από ασφυξία», πρόσθεσε ακόμη ο ιατροδικαστής.

«Αν έχει γίνει σεξουαλική κακοποίηση θα φανεί στις εξετάσεις dna. Θα βρεθεί γενετικό υλικό του δράστη σ’ αυτά που παρέδωσα εγώ στην αστυνομία» τόνισε ο Αντώνης Παπαδωμανωλάκης στο cretapost.

«Δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί αν η ασφυξία προήλθε από απόφραξη – αν δηλαδή της έκλεισε το στόμα για αρκετή ώρα – ή αν η προήλθε από τα τραύματα στα πλευρά και τη θέση που είχε μέσα στη σπηλιά», επισήμανε ακόμη δείχνοντας πού εστιάζουν πλέον οι έρευνες.

Ζητήθηκε εισαγγελική διάταξη για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 27χρονου

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το cretalive.gr υποβλήθηκε σήμερα, αίτημα για εισαγγελική διάταξη για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 27χρονου που ομολόγησε τον βιασμό και τη δολοφονία της άτυχης 60χρονης Sue.

H τοπική ΕΛΑΣ κρίνει ορθό να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία και η φωτογραφία του 27χρονου καθώς υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες για απόπειρες επιθέσεων σε βάρος νεαρών γυναικών με την χρήση της ίδιας μεθοδολογίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις