Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

To "Brave" της Ντίσνει & την "Παρείσφρηση" προβάλλει ο θερινός κινηματογράφος της ΚΝΕ

To "Brave" της Ντίσνει & τ...

Στο λαικό θεατράκι στην οδό Γερμανού στις 17/7 και 19/7 αντίστοιχα στις 21.30 με ελεύθερη είσοδο

Η Τομεακή Οργάνωση Εργατικού Πάτρας της ΚΝΕ, καλεί το κοινό και δη τη νεολαία και το φετινό καλοκαίρι να παρακολουθήσει τις προβολές του θερινού σινεμά, που για 7η συνεχόμενη χρονιά φιλοξενούνται στο Λαικό Θεατράκι στην οδό Γερμανού και Ηλείας (Λαϊκό Δημοτικό Θέατρο). Οι προβολές ταινιών ξεκίνησαν στις 26 Ιουνίου και αναμένεται να συνεχιστούν έως το τέλος του καλοκαιριού.

Όπως και κάθε χρόνο, στόχος της ΚΝΕ μέσω αυτής της πρωτοβουλίας του θερινού κινηματογράφου, είναι να μπορούν νέοι εργαζόμενοι, άνεργοι και νέα ζευγάρια να έχουν δωρεάν πρόσβαση στον κινηματογράφο.

Για την Τετάρτη 17/7 στις 21.30 (εφόσον ο καιρός το επιτρέψει) έχει προγραμματιστεί η προβολή μίας παιδικής ταινίας της Ντίσνει, «Brave», παραγωγής του 2012, που έχει βραβευτεί με Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων και Χρυσή Σφαίρα. Τη σκηνοθεσία υπογράφουν οι Μαρκ Άντριους και Μπρέντα Τσάπμαν ενώ η παραγωγή της ταινίας ήταν της Pixar και η διανομή από την Walt Disney.

Οι φωνές που ακούγονται στην πρωτότυπη, Αγγλόφωνη κόπια είναι των ηθοποιών Κέλι ΜακΝτόναλντ, Τζούλι Γουόλτερς, Μπίλι Κόνολι, Έμμα Τόμσον, Κέβιν ΜακΚίντ, Κρεγκ Φέργκιουσον, Ρόμπι Κολτρέιν και Τζον Ρατζενμπέργκερ. Η ταινία διαδραματίζεται στα Χάιλαντς της Σκωτίας το 10ο αιώνα, όπου η Μέριντα, μια πριγκίπισσα με ταλέντο στην τοξοβολία, προκαλεί χάος στο βασίλειό της όταν αψηφά ένα παλιό έθιμο. Αφού συμβουλεύεται μια μάγισσα για βοήθεια, μια κατάρα πέφτει στην οικογένειά της και η Μέριντα πρέπει να αντιστρέψει το ξόρκι πριν να είναι πολύ αργά.

Όσο για την Παρασκευή 19/7 στις 21.30 στον θερινό κινηματογράφο της ΚΝΕ στο Λαικό θεατράκι στην οδό Γερμανού θα προβληθεί μία ταινία του 2018, σε σκηνοθεσία του σημαντικού αφροαμερικανού σκηνοθέτη Σπάικ Λι, το “BlacKkKlansman – Η Παρείσφρηση” με τους Άνταμ Ντράιβερ, Τζον Ντέιβιντ Ουάσινγκτον και Τόφερ Γκρέις. Το φιλμ διάρκειας 135 λεπτών προτάθηκε για 6 Όσκαρ, ανάμεσα τους και για καλύτερη ταινία και σκηνοθεσία και κέρδισε τελικά το βραβείο Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου (Charlie Wachtel, David Rabinowitz, Kevin Willmott και Spike Lee). Η ταινία είχε προταθεί και για 4 Χρυσές Σφαίρες.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 ένας Αφροαμερικανός κι ένας Εβραίος αστυνομικός από το Κολοράντο κατορθώνουν να παρεισφρήσουν στην Κου Κλουξ Κλαν.

Όπως είχε γράψει το Αθηνόραμα, μια απίστευτη, αληθινή ιστορία μετατρέπεται από τον αναγεννημένο Σπάικ Λι σ’ ένα αγωνιώδες, διασκεδαστικό και πολιτικά επίκαιρο αστυνομικό θρίλερ, το οποίο όμως δεν αποφεύγει σε κάποια σημεία τη λαϊκίστικη και διδακτική ρητορική του ακτιβιστή σκηνοθέτη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture