Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανηγυρίζει το γυναικείο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία

Πανηγυρίζει το γυναικείο μοναστήρι του Π...

Το Σάββατο το πρωί θα τελεστεί αρχιερατική Θεία λειτουργία και το απόγευμα θα γίνει λιτάνευση της εικόνας

Ο Προφήτης Ηλίας ο Θεσβίτης υπήρξε ένας μεγάλος προφήτης, με πλήρη εμπιστοσύνη στο Θεό καθώς επίσης και άνθρωπος της προσευχής. Θεωρείται από τους μεγαλύτερους προφήτες του Ισραήλ, που προείπε την έλευση του Ιησού Χριστού στη Γη και η μνήμη του γιορτάζεται και τιμάται από τη Χριστιανοσύνη κάθε χρόνο στις 20 Ιουλίου.

Στην Πάτρα, θα πανηγυρίσει και φέτος με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα η ιερά μονή του Προφήτη Ηλιού που βρίσκεται λίγο πιο πάνω από το 409 πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο.

Την παραμονή της εορτής, την Παρασκευή 19/7 στις 7 το απόγευμα, θα τελεστεί μέγας αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος.

Στις 10 το βράδυ, θα αρχίσει ιερά αγρυπνία στην οποία θα μιλήσει ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης  π. Παίσιος Γρίβας.

Το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 θα τελεστεί το πρωί πανηγυρική, αρχιερατική Θεία λειτουργία μετά Θείου κηρύγματος. Ώρα έναρξης καταβασιών στις 7.15 π.μ.

Το Σάββατο στις 7 το απόγευμα, θα τελεστεί αρχιερατικός εσπερινός μετά παρακλήσεως και Θείου κηρύγματος ενώ ο εορτασμός θα ολοκληρωθεί με τη λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Προφήτη Ηλία στο προαύλιο της γυναικείας ιεράς μονής που είναι αφιερωμένη στη χάρη του σπουδαίου αυτού Προφήτη.

Αναμένεται πλήθος πιστών ν’ ανηφορίσει έως το φιλόξενο μοναστήρι και να προσκυνήσει την εικόνα του Προφήτη Ηλιού και να λάβει ευλογία.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις