Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Την Πέμπτη στην Ελλάδα ταυτόχρονα με τις ΗΠΑ το νέο "The Lion King" της Ντίσνει

Την Πέμπτη στην Ελλάδα ταυτόχρονα με τις...

Καταφθάνει στις αίθουσες με φιλόδοξες εμπορικές βλέψεις

Δυναμική πρεμιέρα σε πάνω από 4500 οθόνες θα κάνει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στις 19 Ιουλίου 2019 «Ο Βασιλιάς των λιονταριών - The Lion King» σε σκηνοθεσία Τζον Φαβρό που καταφθάνει ακριβώς 25 χρόνια από την προηγούμενη ταινία που είχε θριαμβεύσει εν έτει 1994.

Όλοι περιμένουν μία μεγάλη εμπορική επιτυχία τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς. Η ταινία βγαίνει και στη χώρα μας από την Πέμπτη 18/7 σε διανομή της Feelgood.

Ο μικρός Σίμπα είναι ο διάδοχος του πατέρα του, Μουφάσα. Δεν είναι όλοι, όμως, χαρούμενοι στο βασίλειο με την έλευση του μικρού λιονταριού. Ο Σκαρ, ο αδερφός του Μουφάσα -και μέχρι πρότινος διεκδικητής του θρόνου- έχει άλλα σχέδια. Το μονοπάτι για τον θρόνο χαράζεται με προδοσία, οδηγώντας την κατάσταση σε τραγωδία, με αποτέλεσμα να εξοριστεί ο Σίμπα. Με τη βοήθεια των καινούργιων φίλων του, ο Σίμπα θα σταθεί στο ύψος του και θα διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν δικαιωματικά.

“Ο Βασιλιάς των Λιονταριών” (1994), το αριστούργημα της Disney που απέσπασε το βραβείο Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού για το τραγούδι «Can You Feel the Love Tonight» (Elton John, Tim Rice) καθώς και το Όσκαρ Καλύτερης Μουσικής (Hans Zimmer), ενώ κέρδισε και δύο βραβεία Γκράμι, με το επίσημο soundtrack της ταινίας να έχει πάνω από 14 εκατομμύρια πωλήσεις, έγινε μία από τις πιο επιτυχημένες εισπρακτικά ταινίες κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών, μετά διασκευάστηκε σε θεατρικό και τώρα επιστρέφει μεγαλοπρεπής 25 χρόνια μετά και μαγεύει με τις ολοζώντανες εικόνες του, αποτέλεσμα μίας νέας πρωτοποριακής τεχνολογίας, συγκινώντας μικρούς και μεγάλους.

Ο νέος Βασιλιάς των Λιονταριών τιμά το DNA του και μας ταξιδεύει στην Αφρικανική σαβάνα με όχημα μία από τις πιο συγκινητικές ιστορίες του σινεμά. Μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα του σύγχρονου θεάματος και της μουσικής βιομηχανίας δίνουν τις φωνές τους στους αξέχαστους ήρωες, ανάμεσα τους οι Donald Glover, Beyoncé Knowles-Carter, James Earl Jones, Chiwetel Ejiofor, Alfre Woodard και ο Seth Rogen.

Να σημειωθεί πως η ταινία είναι ενταγμένη στη νέα προσπάθεια της Ντίσνει για live action ριμέικ κλασικών φιλμ και ιστοριών του στούντιο, και θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά, με υπότιτλους και σε 3D. Θα την δούμε και στην Πάτρα.

Το νέο «The Lion King» ξεκίνησε στο μεταξύ ήδη το ταξίδι του στις αίθουσες της Κίνας το περασμένο σαββατοκύριακο και οι εισπράξεις υπολογίζονται στα σχεδόν 55 εκατομμύρια δολάρια. Μαζί με τις ΗΠΑ και την Ελλάδα η ταινία θα βγει σχεδόν σε όλο τον κόσμο αυτό το σαββατοκύριακο με εξαίρεση μόνο τις αγορές του Hong Kong, της Ιαπωνίας και της Ιταλίας.

Eνδιαφέρον έχει να δούμε και τι κριτικές θα πάρει η νέα ταινία καθώς ήδη από κάποιους κριτικούς εκφράστηκε προβληματισμός όπως του σάιτ vulture.com που έγραψε ότι "το νέο «The Lion King» της Ντίσνει μοιάζει με ένα ασυνήθιστα καλό ντοκιμαντέρ για τα ζώα της φύσης, αλήθεια αυτό χρειαζόμασταν ως θεατές;".

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Διαφημιστικό πόστερ της ταινίας στο φουα...

Διαφημιστικό πόστερ της ταινίας στο φουαγιέ των Οdeon Veso Mare.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture