Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

"Ζαλίζουν" οι μυθικές τιάρες που εκτίθενται αυτές τις μέρες στο Μονακό

"Ζαλίζουν" οι μυθικές τιάρες π...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Από τον οίκο Chaumet, φορέθηκαν από βασίλισσες και πριγκίπισσες- Στο opening της έκθεσης Νατάλια Βοντιάνοβα και Νάταλι Πόρτμαν ως πρέσβειρες

Πού αλλού θα μπορούσατε να δείτε ανεκτίμητα στέμματα με τα πλέον φαντασμαγορικά πετράδια, από τον τόπο του ορισμού του glamour και της καλοπέρασης; Ξεκίνησε στο Μονακό η κυριολεκτικά απαστράπτουσα έκθεση “Chaumet in Majesty – Jewels of Sovereigns since 1780’ στο πλαίσιο του Grimaldi Forum. Παραμυθένιες τιάρες τoυ παριζιάνικου οίκου κοσμημάτων Chaumet, που φορέθηκαν από βασίλισσες, πριγκίπισσες και άλλες αριστοκράτισσες, παρουσιάζονται ως τις 28 Αυγούστου στη λεωφόρο Princess Grace του κοσμοπολίτικου πριγκιπάτου. Πρόκειται για 250 σπάνια και πολύτιμα κομμάτια από 15 μουσεία της υφηλίου και 40 ιδιώτες συλλέκτες.

Στα εγκαίνια έδωσαν το παρόν ως Chaumet ambassadors το supermodel Νατάλια Βοντιάνοβα (που εμφανίστηκε αρχικά με λεμονί φόρεμα Givenchy και μετά με ασημένια τουαλέτα γεμάτη κρόσια John Galliano vintage) με τη βραβευμένη με Οσκαρ star Νάταλι Πόρτμαν (που φόρεσε κόκκινη στράπλες δημιουργία Dior). Παρούσα και η δημοφιλής κορεάτισσα ηθοποιός Σονγκ Χιε Κίο.

 

Το διάδημα ή τιάρα είναι το αξεσουάρ- κόσμημα του κεφαλιού που καθιερώθηκε την εποχή του Ναπολέοντα χάρη στην «αδυναμία» που του είχε η Ζοζεφίνα. Υπήρξε διαχρονικό σύμβολο δύναμης και κοινωνικού status, το οποίο στις μέρες μας «πέρασε» ευρύτερα στον κόσμο ως στολίδι μόδας και αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τις νύφες. Ο οίκος Chaumet επιδεικνύει από τα πρώτα του σχέδια το 1870 μέχρι νεότερες δημιουργίες, με αφορμή το opening καταστήματός του στο Μονακό. Xωρισμένες σε έξι κατηγορίες αποτυπώνουν την εξέλιξη στο design τους με το πέρασμα των χρόνων. Επιμελητές ο ειδικός στα media και τον πολιτισμό Stéphane Bern, και ο ιστορικός των κοσμημάτων Christophe Vachaudez. Η εκδήλωση υποστηρίζεται από τον πρίγκιπα Αλβέρτο, άλλωστε ανάμεσα στα εκθέματα φιγουράρει και στέμμα της αξεπέραστης μητέρας του, Γκρέις Κέλι..

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View