Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ένοχος αλλά εκτός φυλακής ο πατροκτόνος της Ζακύνθου

 Ένοχος αλλά εκτός φυλακής ο πατροκτόνος...

Ανακοινώθηκε η απόφαση του Μικτού Ορκωτού

Ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, έκρινε, πριν από λίγη ώρα, το Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Πατρών τον 27χρονο που πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα τον πατέρα του στην Ζάκυνθο, τον Μάιο του 2018. Όπως μεταδίδει η δημοσιογράφος του thebest.gr Κωνσταντίνα Τσίχλα που βρίσκεται στην αίθουσα, το Δικαστήριο αναγνώρισε στον 27χρονο τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, της συμπεριφοράς του θύματος απέναντι στον δράστη και το γεγονός ότι ομολόγησε την πράξη του κατά την απολογία του. Επίσης κρίθηκε ένοχος για οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

23.05: Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας, ανακοίνωσε πριν από λίγο την ποινή. Το Δικαστήριο επέβαλε συνολικά ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, επτά χρόνια για δολοφονία του πατέρα του που συγχωνεύονται με την ποινή για οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Η ποινή είναι χωρίς αναστολή και από αυτή αφαιρείται ο ένας χρόνος κράτησης του 27χρονου, που ήταν προφυλακισμένος. Επίσης το Δικαστήριο αποφάσισε τη δήμευση των αντικειμένων του εγκλήματος.

23.52: Τελικά, το Δικαστήριο αποφάσισε ο 27χρονος να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο.

Η απόφαση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από το ακροατήριο.

Ενοχή είχε ζητήσει ο Εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας της έδρας, Παναγιώτης Μεϊδάνης νωρίτερα είχε ζητήσει την ενοχή του κατηγορούμενου λέγοντας πως η δολοφονία δεν διαπράχθηκε εν βρασμώ ψυχής αλλά σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ανέφερε πως από τις καταθέσεις των μικρών παιδιών του θύματος φαίνεται πως είχαν στο πρόσωπο του ειλικρινή αγάπη και τόνισε ότι δεν υπήρξαν στοιχεία σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης τους. Έκανε λόγο για εκθέσεις κοινωνικών λειτουργών που αποδόμησαν τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου.

«Είχε πάρει την απόφαση του, μέρες πριν τη δολοφονία την οποία οργάνωσε ψύχραιμα και μεθοδικά. Στόχευσε το θύμα με γεμάτη καραμπίνα και έδωσε τη χαριστική βολή, έδρασε σαν ένας ψυχρός δολοφόνος» ανέφερε ο εισαγγελέας τονίζοντας πως ο κατηγορούμενος είναι ένοχος και ότι το χέρι του το όπλισαν πολλοί.

Όσο για το κίνητρο του δράση, είπε ότι ήταν η ντροπή, η απόρριψη και ο εξευτελισμός και η άρνηση του θύματος να βοηθήσει στο ζήτημα της ιθαγένειας του τον οδήγησαν στο έγκλημα.

«Το μίσος είναι το κίνητρο που τον οδήγησε να τον εκτελέσει με τη χαριστική βολή που σμπαράλιασε το κεφάλι του θύματος» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι ο κατηγορούμενος μετά τη δολοφονία του πατέρα του πέτυχε και την ηθική εξόντωση του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις