Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ορκίστηκε Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης - ΔΕΙΤΕ LIVE

Ορκίστηκε Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτ...

Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τον υποδεχθεί ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την παράδοση-παραλαβή

 "Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στην εντολή που μας έδωσε ο Ελληνικός λαός και με πλήρη επίγνωση της μεγάλης ευθύνης. Η δουλειά ξεκινά τώρα" αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μόλις ορκίστηκε Πρωθυπουργός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ανέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, αμέσως μετά την παράδοση των επίσημων αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών από τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και του ανέθεσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης κατά το άρθρο 37 παρ. 2 του Συντάγματος. Με τα παιδιά του Σοφία, Κωνσταντίνο και Δάφνη και φυσικά συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μαρέβα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο για να ορκιστεί πρωθυπουργός.

 Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τον υποδεχθεί ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την παράδοση-παραλαβή.

To απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης και την επόμενη ημέρα (Τρίτη) θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής.

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο της ΝΔ στη Βουλή. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι και η μοναδική φορά που το υπουργικό συμβούλιο της ΝΔ θα συνεδριάσει στη Βουλή, καθώς όλα τα επόμενα θα πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις