Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Τι έχουν πει οι σταρ του Χόλυγουντ για την πολιτική, από Ρίγκαν & Ρέντφορντ μέχρι Ίστγουντ

Τι έχουν πει οι σταρ του Χόλυγουντ για τ...

Με αφορμή τις εθνικές βουλευτικές εκλογές στη χώρα μας

Με αφορμή τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, το σινεφίλ σάιτ flix.gr και ο Ρόμπυ Εκσιέλ θυμήθηκε παρατηρήσεις, δηλώσεις και ομολογίες ονομαστών σταρ και σκηνοθετών για την πολιτική που ειπώθηκαν είτε μέσα από ρόλους σε κινηματογραφικές ταινίες όπως «Ο Υποψήφιος» του 1972 με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ που κέρδισε μάλιστα και Όσκαρ σεναρίου είτε σε συνεντεύξεις τους ή δηλώσεις τους. Επίσης κάποιοι από τους σταρ εκτέθηκαν και στην πολιτική όπως ο Ρόναλντ Ρίγκαν που πέτυχε να γίνει και Πρόεδρος των ΗΠΑ για 2 θητείες τη δεκαετία του ’80.

«Η πολιτική», είχε πει σε μια συνέντευξή του ο Ρίτσαρντ Ντρέιφους το 1976, «είναι το άθλημα ενός πλούσιου ή ενός πόρνου».

Άγνωστο αν θα έθετε διαφορετικά αυτή του την πεποίθηση μερικά χρόνια μετά, όταν ο Ρόναλντ Ρίγκαν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Κλιντ Iστγουντ Δήμαρχος του Κάρμελ, ή ο Aρνολντ Σβαρτσενέγκερ Κυβερνήτης της πολιτείας της Καλιφόρνια. Στους καλλιτέχνες δεν αρέσει συνήθως να βλέπουν παλιά τους λόγια να παρατίθενται, το flix.gr, ωστόσο δεν μπόρεσε ν’ αντισταθεί στον πειρασμό να «ξεθάψει» κάποια νόστιμα «τσιτάτα» διασήμων σε σχέση με την πολιτική, τους πολιτικούς και γενικά την ενασχόληση με την πολιτική.

«Μείναμε σε έναν φίλο μου που είχε ένα τετράδιο απ’ αυτά που διάφοροι γράφουν τις κρυφές τους φιλοδοξίες. Ο Ρόναλντ Ρίγκαν έγραψε πως θα ήθελε να γίνει πρόεδρος. Όλα αυτά τα χρόνια πριν» Πατρίσια Νιλ, θυμούμενη τον Ρίγκαν του 1949 (Photoplay, 1986)

«Ακούω τον Ρίγκαν να μιλάει και θέλω να ξεράσω» Χένρι Φόντα (Playboy, 1981)

«Θα ήθελα πολύ να μπω στην πολιτική. Και θα το κάνω μια μέρα. Θα ήθελα πολύ να γίνω πρωθυπουργός. Και ναι, πιστεύω πολύ έντονα στον φασισμό»

Ντέιβιντ Μπόουι (Playboy, 1976)

«Επιτρέψετε μου να πω, όσο οι ηθοποιοί πολιτεύονται, εύχομαι, μα τον Χριστό, ο Σον Κόνερι να γίνει βασιλιάς της ΣκωτίαςΤζον Χιούστον (Rolling Stone, 1981)

"Πολιτική; Α, η αληθινή ψυχαγωγία… Κάτι Καλιφορνέζοι με πολλά λεφτά ήρθαν και μού είπαν πως θα με στήριζαν αν κατέβαινα. Τους είπα πως αν μπορώ να παίζω έξι μήνες στο Λας Βέγκας και να γυρίζω δύο ταινίες το χρόνο, θα το έκανα" - Σίρλεϊ ΜακΛέιν (Playboy, 1984)

«Μ’ έχουν πλησιάσει. Αλλά δε θα πολιτευθώ. Γιατί αυτή τη στιγμή μετά βίας διαχειρίζομαι το κομμάτι της ζωής μου που είναι δημόσιο» Πολ Νιούμαν (Playboy, 1983)

«Θα έπρεπε στ’ αλήθεια να αποκαλούμε όλους τους πολιτικούς ηθοποιούς» Μάρλον Μπράντο (Newsweek, 1972)

«Αν οι πρόεδροι δεν το κάνουν στις γυναίκες τους, θα το κάνουν σίγουρα στη χώρα»

Μελ Μπρουκς (Playboy, 1974)

«Ψηφίζουμε κάποιον σκεφτόμενοι πως έχει ακεραιότητα. Ο ηθοποιός εκπαιδεύεται πολύ καιρό για να προσποιείται ακεραιότητα»

Ντάστιν Χόφμαν (Premiere UK, 1970)

«Τίποτα δε βλέπεις στα μάτια τους. Μιλούν όλοι σαν να απευθύνονται σε ένα δωμάτιο με 40.000 άτομα»

Ρόμπερτ Ρέντφορντ (Playboy, 1974). Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ που ήταν εξαιρετικός στο «The Candidate – Ο Υποψήφιος» του 1972 είχε συχνά φλερτάρει με την ιδέα της πολιτικής και ο ρόλος στον «Υποψήφιο» του πήγαινε η αλήθεια πολύ. Τελικά ωστόσο αντιστάθηκε στην ιδέα αν και στην κινηματογραφική του καριέρα έκανε μία εξαιρετική πολιτικοδημοσιογραφική ταινία το 1976, το «Όλοι οι άνθρωποι του Προέδρου» σε σκηνοθεσία Άλαν Πάκουλα.

«Δεν έχω ψηφίσει ποτέ στη ζωή μου. Δε μ’ ενδιαφέρουν ποσώς η κοσμική πολιτική ή η θρησκεία. Ήμουν μάλλον κομουνιστής στα 16 μου, σοσιαλιστής στα 22, και τώρα είμαι οπωσδήποτε καπιταλιστής» - Μάικλ Κέιν (Independent, 1987)

«Θεωρούσα πάντα τον εαυτό μου υπερβολικά ατομικιστή για να είμαι είτε δεξιός είτε αριστερός»

Κλιντ Ίστγουντ (Newsweek, 1985)

«Οι Βρετανοί έχουν μυαλά σοσιαλιστή και καρδιά συντηρητικού»

Αλμπερτ Φίνεϊ (Evening Standard, 1970)

 

«Είμαι καπιταλιστής. Είμαι παραγωγός» Ζαν-Λικ Γκοντάρ (Variety, 1980)

«Για μένα, η σπουδαιότερη πολιτική ταινία όλων των εποχών είναι ο "Εξωγήινος". Πιστεύω πως ο Σπίλμπεργκ θα έπρεπε να τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης γι’ αυτή την ταινία»

Κλοντ Λελούς (Film Yearbook, 1984)

«Είμαι Δημοκρατικός με ρεπουμπλικανικά θεμέλια. Είμαι φιλελεύθερος σε πολλά πράγματα αλλά επιθετικός σε ό,τι αφορά την Αμερική»

Στίβεν Σπίλμπεργκ (Film Yearbook, 1987).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture