Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πατροκτόνος Ζακύνθου: «Η οργή και ο θυμός τον οδήγησαν στο έγκλημα»

Πατροκτόνος Ζακύνθου: «Η οργή και ο θυμό...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του πατροκτόνου της Ζακύνθου

Με τις καταθέσεις που είχαν δώσει τα ανήλικα αδέλφια του πατροκτόνου συνεχίστηκε η δίκη του σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας. Πρόκειται για την υπόθεση του 26χρονου που πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα του στη Ζάκυνθο όταν κατάλαβε -όπως είπε μετά τη σύλληψή του - ότι κακοποιούσε τα μικρότερα αδέλφια του.

Μέσα στη δικαστική αίθουσα διαβάστηκαν οι καταθέσεις των δύο ανήλικων παιδιών που μετά το θάνατο της μητέρας τους και τη δολοφονία του πατέρα τους ζουν στη Ρουμανία με συγγενείς της πρώτης.

Μέσα στη δικαστική αίθουσα διαβάστηκαν οι καταθέσεις των δύο ανήλικων παιδιών

Πρόκειται για ένα αγόρι κι ένα κορίτσι τα οποία μετά τη δολοφονία του πατέρα τους από τον 26χρονο αδελφό τους κατέθεσαν στις αρχές ότι ο μπαμπάς τους δεν τα χτυπούσε παρά μόνο τα μάλωνε όταν έκαναν «ζαβολιές». Τα παιδιά γνώριζαν ότι υπήρχαν όλα στο σπίτι ενώ για το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας αυτό που ήξεραν ήταν ο πατέρας τους θα συναντούσε τον 26χρονο με σκοπό να πάνε σε γενέθλια.

Στις καταθέσεις τους τα παιδιά τόνισαν ότι κανένας δεν τους είπε να καταθέσουν ψέματα ενώ, ανέφεραν πως o πατέρας τους, τους είχε φαγητό και τους αγόραζε ρούχα αλλά και ότι έκαναν μπάνιο κάθε Δευτέρα. Να σημειώσουμε ότι τα ανήλικα παιδιά εξετάστηκαν από ιατροδικαστή ο οποίος δεν αναφέρει ευρήματα που να μαρτυρούν ότι τα παιδιά είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά.   

Σε εκθέσεις κοινωνικών λειτουργών γίνεται λόγος για βρώμικα ρούχα των παιδιών, για λερωμένες πάνες στο πάτωμα, για εγκαύματα του κοριτσιού που προκλήθηκαν από πέτρινη εστία που ήταν εκτεθειμένη στο εσωτερικό του σπιτιού το οποίο είχε κλειστά παράθυρα

Από το 2009 είχαν γίνει αρκετές καταγγελίες που έκαναν λόγο για άθλιες συνθήκες διαβίωσης των παιδιών. Στο σπίτι όπου ζούσαν βρέθηκαν κοινωνικοί λειτουργοί φορέων και συλλόγων προκειμένου να διαπιστώσουν τις συνθήκες που επικρατούσαν και οι εκθέσεις της κοινωνικής τους έρευνας περιλαμβάνονται στα αναγνωστέα της δίκης.

Σε αυτές γίνεται λόγος για βρώμικα ρούχα των παιδιών, για λερωμένες πάνες στο πάτωμα, για εγκαύματα του κοριτσιού που προκλήθηκαν από πέτρινη εστία που ήταν εκτεθειμένη στο εσωτερικό του σπιτιού το οποίο είχε κλειστά παράθυρα.

Ενώπιων του δικαστηρίου διαβάστηκαν οι καταθέσεις ενός ζευγαριού, που έμενε σε γειτονικό σπίτι. Πρόκειται για δύο τοξικομανείς που δανείζονταν χρήματα από το θύμα το οποίο στις καταθέσεις τους χαρακτηρίζουν αχόρταγο με τις γυναίκες . Αναφέρουν ότι τους πρότεινε να ανταλλάξει τη κόρη του με μία γυναίκα που θα του έβρισκαν.

Στη δίκη κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης οι δάσκαλοι του 26χρονου από τη φυλακή και μίλησαν για ένα ευγενικό και συνεπή άνθρωπο με θλιμμένο ύφος που δείχνει πως κάτι τον βαραίνει. Πιο συγκεκριμένα η δασκάλα των αγγλικών του ανέφερε πώς φαίνεται πως κουβαλάει πληγές, ότι δεν εμπιστεύεται κανέναν και είναι απογοητευμένος.

«Είδα το παιδί δεμένο σε μία κολόνα»

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν τα ανήλικα παιδιά έκανε λόγο στην κατάθεση της μία γειτόνισσα τους.

Η ίδια ανέφερε πως ο πατέρας τους είχε κακία και ότι τον φοβόταν άλλο το χωριό ότι άκουγε φωνές και τσακωμούς από το σπίτι ενώ περιέγραψε κι ένα σκηνικό στο οποίο, πρι από πολλά χρόνια,  το θύμα σημάδευε τη μάνα του 26χρονου με καραμπίνα, με τα παιδιά της να φωνάζουν «Μη πατερούλη».  Έκανε επίσης λόγω και για ένα περιστατικό κατά το οποίο, όπως κατέθεσε, είδε το μικρό αγόρι της οικογένειας δεμένο σε ένα στύλο.

«Θα με πάντρευε, ένα μήνα μετά τη δολοφονία, αλλά η οργή και ο θυμός τον οδήγησαν στο έγκλημα»

Στο δικαστήριο κατέθεσε σήμερα και αδελφικός φίλος του 26χρονου ο οποίος μίλησε για έναν ακέραιο χαραχτήρα τονίζοντας ότι δεν περίμενε ποτέ ότι ο φίλος του θα έφτανε στο σημείο να σκοτώσει τον πατέρα του.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις στιγμές που έζησε με τον 26χρονο μέσα στο κρατητήριο μετά την ομολογία της δολοφονίας. «Μου είπε ότι είχε μετανιώσει και ότι ευχόταν να μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω. Μου είπε χαρακτηριστικά “Έσκασα”» ανέφερε ο μάρτυρας τονίζοντας πως η οργή και ο θυμός των οδήγησαν στο έγκλημα.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της αλβανικής υπηκοότητας του φίλου του λέγοντας πως ο 26χρονος την ανακάλυψε όταν πήγε να μάθει το λόγο για τον οποίο δεν τον καλούν στον στρατό. 

«Ένιωθε μειονεκτικά απέναντι στους υπόλοιπους που έδωσαν πανελλήνιες και πήγαν στρατό, Εκείνος λόγω αυτού του θέματος δεν μπόρεσε να τα κάνει αυτά. Κάναμε μαζί όνειρα και σχέδια και πολλές φορές μου έλεγε πως ποτέ δε θα πραγματοποιηθούν τα όνειρα μας. Ξέρω ότι πήγε στον πατέρα του και του ζήτησε βοήθεια έτσι ώστε να λυθεί αυτό το θέμα αλλά εκείνος του την αρνήθηκε».

Τέλος ανέφερε ότι είχε δει τα ανήλικα αδέλφια του φίλου σε άσχημη κατάσταση, παραμελημένα και βρώμικα.

Η δίκη θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις