Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Κάθε ακαθάριστο και «καημός»

Αχαΐα: Κάθε ακαθάριστο και «καημός»
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Συνάντηση του Διοικητή της ΠΥ Αχαΐας Νίκου Ρουμελιώτη με τον Αντιδήμαρχο Διονύση Πλέσσα

 

 Στον δείκτη 4 του πολύ υψηλού κινδύνου για πρόκληση πυρκαγιών βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες η Αχαΐα στην οποία όντως εκδηλώθηκαν πυρκαγιές.

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καλύτερης αντιμετώπισης των πυρκαγιών ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αχαΐας Νίκος Ρουμελιώτης συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Διονύση Πλέσσα και άλλους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν, όπως η συντήρηση ή τοποθέτηση υδροστομίων , αποψιλώσεις και καθαρισμοί αγροτικών δρόμων. Επίσης έγινε αναφορά στον συντονισμό των ενεργειών και στην ενίσχυση της πυροσβεστικής με οχήματα από τον Δήμο, σε περίπτωση που χρειαστεί για την αντιμετώπιση συμβάντος.

Την ίδια ώρα «βραχνάς» παραμένουν τα ακαθάριστα οικόπεδα εντός του αστικού ιστού και της Πάτρας από τα οποία όπως έχει δείξει η εμπειρία προκαλούνται φωτιές. Η εμπειρία έχει δείξει πως σε αρκετές περιπτώσεις ακαθάριστα οικόπεδα ευνοούν την εξάπλωση της πυρκαγιάς και δυσκολεύουν το έργο της πυροσβεστικής. Την ίδια ώρα υπάρχει κίνδυνος και εξαιτίας του γεγονότος ότι βρίσκονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές

«Κατά το παρελθόν έχει αποδειχτεί ότι η πρόληψη στον τομέα του καθαρισμού των οικοπέδων παίζει μεγάλο ρόλο στην καταστολή των πυρκαγιών και χρειάζεται να καθαρίζονται γιατί πολλά βρίσκονται στον περιαστικό ιστό και απειλούνται βασικές δομές».

Σε περίπτωση μη καθαρισμού οικοπέδου από τον ιδιοκτήτη δύναται μετά από μια γραφειοκρατική διαδικασία βέβαια να το κάνει ο Δήμος και να τον χρεώσει με τα έξοδα αλλά και να του επιβάλει χρηματικό πρόστιμο. Δεδομένων όμως των συνθηκών το πιο αποτελεσματικό και η ουσιαστική πρόληψη έρχεται με τον έγκαιρο καθαρισμό των χώρων από τους ιδιοκτήτες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις