Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Να θωρακίσουμε τους νέους μας από την μάστιγα των εξαρτήσεων

Να θωρακίσουμε τους νέους μας  από την μ...

Της Κατερίνας Γρ. Σολωμού, υπ. βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Αχαΐας

Την αναγκαιότητα άμεσης και καταλυτικής παρέμβασης μέσω πλέγματος μέτρων που θα προστατεύει τους πολίτες και ιδίως τους νέους μας από την μάστιγα των ναρκωτικών, επισημαίνει η υποψήφια βουλευτής Αχαΐας με το ΚΙΝ.ΑΛ. Κατερίνα Γρ. Σολωμού, με αφορμή την 26η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών.

«Τα ναρκωτικά είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας μας, στο οποίο η πολιτεία δεν θα πρέπει να κλείνει άλλο τα μάτια. Οφείλει με δραστικά μέτρα να εφαρμόσει πολιτικές για την καταπολέμηση αυτής της μάστιγας, που απειλεί κυρίως τη νεολαία μας. Τα στοιχεία που καταγράφονται είναι άκρως ανησυχητικά δεδομένου ότι ακόμα από την εφηβεία τα παιδιά μας βρίσκονται ανυπεράσπιστα απέναντι στα δίχτυα των εξαρτήσεων. Παρατηρούμε ότι και σήμερα νέοι, μεγαλύτερης ηλικίας καταφεύγουν στη χρήση ναρκωτικών ουσιών, ωθούμενοι από τα αδιέξοδα (ανεργία, φτώχια, κοινωνικοί αποκλεισμοί) που υψώνονται μπροστά τους, στη σημερινή σύγχρονη κοινωνία.

Η αυξανόμενη παραγωγή και διαθεσιμότητα ναρκωτικών στην Ευρώπη αλλά και η συνεχής παρουσία νέων ψυχοδραστικών ουσιών και στην χώρα μας, υποχρεώνουν την αυριανή κυβέρνηση να εντείνει τη δράση της για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου.

Απαιτείται εγρήγορση και ετοιμότητα, έμφαση στην ευαισθητοποίηση του κοινού, υποστήριξη των δομών που δίνουν μάχη για την απεξάρτηση και προώθηση δράσεων πρόληψης της χρήσης ναρκωτικών, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη νεότερη γενιά.

Εμείς, στο Κίνημα Αλλαγής θεωρούμε αναγκαία τη θέσπιση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης στον τομέα των εξαρτήσεων, που θα ανταποκρίνεται όχι μόνο στις εξαρτήσεις από νόμιμες ή παράνομες ουσίες, αλλά και στις εξαρτητικές συμπεριφορές που απειλούν την κοινωνία, όπως ο τζόγος και το διαδίκτυο, απλώνοντας ένα δίχτυ προστασίας στους νέους μας και στις οικογένειές τους αλλά και όλους όσοι βιώνουν μια ζωή στο σκοτάδι, στο περιθώριο και στην κοινωνική και οικονομική απομόνωση».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις