Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανηγυρίζει το σαββατοκύριακο η Παντάνασσα τους Δώδεκα Αποστόλους

Πανηγυρίζει το σαββατοκύριακο η Παντάνασ...

Είναι αφιερωμένο στους 12 Αποστόλους το δεξιό κλίτος του ναού

Τη σύναξη των αγίων Δώδεκα Αποστόλων τιμά η εκκλησία μας την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 και στον ιερό ναό Παντανάσσης Πατρών έχει καθιερωθεί να τιμάται ξεχωριστά και με λαμπρότητα η μεγάλη αυτή εορτή και ο λόγος είναι πως το δεξιό κλίτος (πύλη) του ιστορικού ιερού ναού της Πάτρας είναι αφιερωμένο όπως και η δεξιά αγία Τράπεζα στους 12 Αποστόλους. Έτσι τα τελευταία χρόνια οι ιερείς της Παντάνασσας καθιέρωσαν με τις ευλογίες πάντα του Μητροπολίτη Πατρών, να τιμούν με κατάνυξη και θρησκευτική λαμπρότητα & ευλάβεια την μεγάλη αυτή εορτή της Χριστιανοσύνης.

Στην ωραία πύλη μάλιστα του ναού πλάι στην εικόνα της Παναγίας αριστερά, στέκει και η εικόνα των Αγίων Αποστόλων.

Σύμφωνα με το λατρευτικό πρόγραμμα, το Σάββατο 29/6/2019 στις 19.00 θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός ενώ ανήμερα την Κυριακή 30/6 που είναι και η γιορτή, στην Θεία λειτουργία μαζί με τους ιερείς του ναού της Παντανάσσης θα είναι ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Θωμάς, προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίας Μαρίνης Πατρών, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο.

Απόστολοι ονομάζονται οι Δώδεκα μαθητές του Κυρίου που άφησαν τα πάντα και ακολούθησαν τον Κύριο Ιησού Χριστό σε όλη τη δημόσια διακονία Του μέχρι της Αναλήψεως. Στη συνέχεια μετά την επιφοίτηση του Άγιου Πνεύματος, έγιναν κήρυκες και μάρτυρες της πίστεως στον Χριστό προς λύτρωση της ανθρωπότητας από την αμαρτία και συνέβαλαν στην εξάπλωση της Βασιλείας του Θεού στη γη. Οι δώδεκα Απόστολοι υπήρξαν οι φωστήρες του κόσμου και οι κήρυκες της ευσέβειας.

*Να προσθέσουμε πως το ναό της Παντάνασσας που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με αρχαιολογικά σημεία της Πάτρας όπως το Ρωμαικό ιπποδρόμιο – αμφιθέατρο στην Ηφαίστου ή το Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο στην οδό Γερμανού, επισκέπτονται καθότι καλοκαίρι και πολλοί τουρίστες. Πριν λίγες μέρες γκρουπ ξένων τουριστών που πρέπει να ήταν και Χριστιανοί Ορθόδοξοι μπήκαν στο ναό εντυπωσιασμένοι, έβγαλαν φωτογραφίες ενώ μετά ανηφόρισαν από τις σκάλες της Πατρέως προς την άνω πόλη.  

Eπιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις